Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

David Fiérrez, director de T-atrevits:'Volem que el públic ens digui si hem evolucionat o si els agrada més que abans'

Ruth Iglesias: 'En temps de crisi el teatre amateur és una alternativa molt vàlida ja que té una qualitat excepcional'

Aquest diumenge 20 d’octubre s’estrena a Parets del Vallès, a les 18.30 hores, l'adaptació del musical  ‘Ara o mai’ a càrrec de la companyia amateur de teatre ‘T-Atrevits’. L’any passat ja van representar ‘T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré’ i aquesta vegada s’atreveixen amb un nou musical que ens farà gaudir de nou al Teatre Can Rajoler. David Fiérrez, director de l’obra, i Ruth Iglesias, actriu, ens han parlat d’aquesta nova proposta que compta amb la interpretació també d'Esteve Sánchez, Sergi Lapuerta, Jordi Portavella. El guió i la música original és d’Albert Doz i al piano hi ha: José Luis González.

Tots els que volgueu veure gratuïtament l'obra podeu participar al sorteig de 4 entrades que fa aquesta setmana Digital Vallès en col·laboració amb Can Rajoler. Si voleu participar només heu d'enviar les vostres dades a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tot i que ja heu posat en escena l'obra ‘T'estimo ets perfecte, ja et canviaré’, aquesta nova representació és un projecte nou.


David: Totalment, de fet, primer vam ser espectadors d'aquesta obra i, com que coneixíem els actors i al director de l'obra, li vam demanar si ens passaria els guions i tot el necessari per fer-la, els va encantar la idea i així va sorgir tot.

Ruth: Sí, es un projecte diferent ja que, per exemple, no hi ha tantes cançons, potser 8 o 10 i estan composades per l'Albert que és qui va escriure l'obra i a més és el compositor. Quan vam anar a veure l'obra per primera vegada, vam sortir cantant totes les cançons, i vam creure que aquestes cançons eren molt divertides i ens va agradar molt la idea de poder representar-les.

Sou una companyia amateur, com ho feu per poder compaginar la vostra vida professional i personal amb el teatre que, al cap i a la fi, es una afició?

David: És molt complicat perquè has d'invertir hores que no tens, no es la nostra intenció dedicar-nos professionalment, almenys de moment, però requereix una dedicació molt professional ja que tenim proves de vestuari, anem a buscar material i fem assajos de dos, tres o fins i tot quatre hores de durada. No deixa de ser dur ja que has de treure temps de veure la família estar amb els amics i de dedicació a la vida personal.

L’obra s’estrena a Parets aquest diumenge, la veurem a més teatres?

David: La nostra idea principal era representar-la a Parets, però ja tenim data per representar-la a Granollers (30 de novembre, al Centre Cultural) i també intentarem portar-la a més escenaris a través de concursos, mostres i altres. Tan debò ens surtin més actuacions, hem parlat amb els companys i tothom està disposat a fer la majoria de representacions possibles.

Ruth: També es cert que, ja que hem fet un esforç molt gran per aconseguir estrenar-la el 20 d'octubre, aprofitarem i intentarem portar-la al màxim de llocs possibles.

Parlem de l’obra, concretament de la trama.

David: No desvetllaré res ja que és la primera vegada que s'estrena a Parets i segurament ningú l'haurà pogut veure abans, però us puc explicar que la protagonista és una noia que es diu Cristina i està intentant guanyar-se la vida en el món del teatre. Un dia es presenta a un càsting d'un director novell que intenta fer un espectacle musical, aleshores, la Cristina arriba a un teatre antic i decadent i la resta de la companyia farà de tot per aconseguir que, finalment, aquesta actriu aconsegueixi el paper.

Una pregunta obligada, el teatre està notant molt la crisi, però, com es troba el teatre amateur?

Ruth: En temps de crisi el teatre amateur és una alternativa molt vàlida ja que, nosaltres, estem al dia de les obres amateurs que es fan per aquí a prop i tenen una qualitat excepcional. De veritat, no tenen res a envejar a les professionals, per això animem a la gent a que provi d'anar a veure una obra amateur, es sorprendran molt gratament. A més, com a entitat, agraïm a l'Ajuntament de Parets del Vallès la subvenció que ens ha atorgat i que intentem aprofitar de la millor manera possible. I no només això, que ens deixin actuar al Teatre Can Rajoler, és tot un luxe per a nosaltres.

Per què ha d’anar la gent a veure ‘Ara o mai’ el proper diumenge 20 d’octubre a Can Rajoler?

Ruth: Bàsicament perquè s'ho passaran molt bé. Es una obra molt divertida, té un punt de tragicomèdia però surts amb molt bon rotllo i bona energia, val molt la pena veure-la. Si la gent surt només la meitat de contenta de com vam sortir nosaltres la primera vegada que la vam veure, ja estarem contents.

David: Jo fins i tot proposo un repte, la gent que ens va veure al ‘T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré’, que vinguin a veure'ns ‘Ara o mai’ i que ens diguin si hem evolucionat o si els agrada més que abans.

Entrevista realitzada per Alberto Corbacho Martínez. Fotografies: Rap 107 FM

Share