Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Mollet posa en marxa el blog Els nostres mestres, per recuperar la memòria històrica

En el projecte hi han participat 12 persones grans i 29 joves, estudiants de 4rt d’ESO del Centre d’Estudis Mollet.

Els nostres mestres. La memòria de la nostra ciutat és un projecte per recuperar i posar en valor la memòria històrica de la gent gran de Mollet i establir espais de relació entre generacions. El resultat d’aquest projecte ha estat un blog amb el mateix nom que recull l’experiència vital i el coneixement sobre la ciutat dels anys 40, 50 i 60, articulat en l’eix temàtic de la Cultura i el lleure.

El blog permet conèixer als protagonistes i escoltar de la seva pròpia veu la informació recollida. El tema escollit en aquesta edició ha estat la Cultura i el lleure, però la voluntat és que n’hi hagi més edicions amb nous temes i treballar amb més instituts i amb més mestres.

En el projecte hi han participat 12 persones grans i 29 joves, estudiants de 4rt d’ESO del Centre d’Estudis Mollet. Els joves han fet el paper d’investigadors i han entrevistat la gent gran per extreure’n el màxim d’informació vital i recuperar, així, la memòria d’una època de la història de Mollet.

La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la regidora de Gent Gran, Ana Díaz i la directora del Centre d’Estudis Mollet, Rosa Matas. Com a protagonistes de l’experiència, també van participar a l’acte alguns dels alumnes i persones grans que n’han format part.

En el marc d’aquest acte, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va definir aquest blog com “un espai visible, atractiu i diàfan de relació intergeneracional. El futur es construeix des del passat i el present; hem d’aprendre de l’experiència i el coneixement de la nostra gent gran, i qui millor per divulgar-ho que els nostres joves”. El blog es pot consultar al web municipal www.molletvalles.cat i a l’adreça http://elsnostresmestres.wordpress.com

Share