Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un projecte de recuperació de la memòria històrica permetrà conèixer com era Montmeló al segle XX

L'Ajuntament vol elaborar tres vídeos temàtics que recullin testimonis i les vivències de diferents persones del municipi.
 
L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Montmeló treballa en un projecte de recuperació de la memòria històrica per tal de conèixer com era el Montmeló de principis del segle XX, les seves transformacions, la vida cultural i social del poble, els difícils anys de la guerra o la postguerra. L'objectiu és realitzar tres vídeos temàtics que recolliran els testimonis i les vivències de diferents persones del poble, que s'endinsaran en un viatge al passat, a través d'emocions i records, i que mostraran com van ser aquells anys.

Així es vol recordar, per exmple, la il·lusió amb què esperaven la Festa Major, el pas per l'escola, les feines del camp, els seus jocs i diversions, la tradició teatral del municipi, la seva vida quotidiana, el ball de gitanes, la guerra civil..

El primer d'aquests audiovisuals mostrarà la vida quotidiana i l'evolució econòmica i urbanística de Montmeló, el segon es centrarà en els aspectes socials i culturals i el tercer aprofundirà en com es va viure la guerra civil i la postguerra.

Amb aquest projecte de recerca es vol recuperar el treball de tradició oral que es va iniciar ja fa uns deu anys i que va culminar amb la publicació d'un monogràfic dedicat a la Festa Major, on trenta-cinc avis i àvies de Montmeló parlaven de com era aquesta festa des de principis del segle XX fins a la dècada dels anys cinquanta.

Sol·licitud de fotografies antigues

Per tirar endavant aquest projecte l'Ajuntament ha demanat material fotogràfic, vídeos, diaris, cartes.. sobre la vida quotidiana del municipi, els seus habitants i costums o qualsevol tret identificatiu d'aquest període de la història. Els documents s'han de fer arribar al Museu Municipal de Montmeló, de 9 a 15 hores.

Share