Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Martorelles prepara la seva primera intervenció arqueològica al Molí de Lloberons i el Rec Gran

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona acorden preservar i protegir aquests dos elements de l’enginyeria hidràulica medieval.

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorelles han arribat a un acord per a protegir i divulgar les restes arqueològiques del Molí de Lloberons i una part del Rec Gran. Segons el Mapa de Patrimoni Cultural de Martorelles, aquests dos elements són alguns dels mes antics i importants del municipi. Durant aquest any 2014, un equip d’historiadors i arqueòlegs investigaran les restes d’un molí fariner que possiblement va funcionar des del segle XII fins el segle XIX.

Inicialment, es desbrossarà i tancarà la zona, alhora que, a través dels arxius, es documentarà la seva història. Posteriorment, es prepararà el projecte arqueològic. Aquest, marcarà les pautes de les excavacions que conduiran a descobrir la datació concreta, els mecanismes de funcionament i quins foren els usos i la importància d’aquest indret al llarg del temps.

Share