Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El rebost solidari, els gots de la festa i la figura de l'speaker, novetats de la Festa Major de Martorelles 2014

La jove Júlia Quintana que estudia 2n de Batxillerat a l'IES Alba del Vallès ha estat l'autora del cartell guanyador.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorelles, Marc Candela, va exposar durant la presentació del programa d'actes de la Festa Major (12 al 14 setembre) celebrada aquest dimarts al Celler de Carrencà les principals novetats de l'edició d'enguany. Candela va destacar el caire solidari de la festa amb l’aportació cap al rebost solidari de Martorelles. Així, les tres activitats que es duran a terme a l’Envelat de Carrencà seran de pagament i l’import anirà directament per aquesta iniciativa solidària.

Una altra de les novetats seran els Gots de Festa Major la recaptació dels quals anirà directament al Rebost Solidari. Hi haurà un got per cada colla de Festa Major: un de verd (Los Verdes) i un de taronja (Los Iluminaos) i el seu preu serà de 1,50€. Amb el retorn del got es retornarà 1€ i els 50 cèntims restants aniran directament per a la iniciativa solidària.

Enguany la celebració popular comptarà amb un narrador de la Festa Major en viu i en directe amb la figura de l’speaker que amenitzarà els actes principals, sobretot la competició entre colles que enguany reprenem, i narrarà de forma divertida com la disbauxa s’acabarà imposant a tot el municipi durant tres dies. Es tracta d'un model importat d'altres localitats on funciona des de fa anys com ara Mollet del Vallès.

Del programa d’actes destaca la part tradicional com ara la Cercavila popular a la qual enguany se suma la Cercavila de dones; el Correfoc i la Tabalada, la Tronada de fi de festa, la Trobada gegantera o la Ballada de Festa Major. A nivell d’espectacles, els plats forts seran a l’Escenari Jove amb les actuacions de grups com La Màlaga, Ítaca Band, No More Lies o Manolo Kabezabolo. I pel que fa l’Envelat, destaca el concert de La Salseta del Poble Sec i l’obra de teatre ‘Clochard’ de la companyia Grappa Teatre i dirigida per Paco Mir (Tricicle).

D'altra banda, l’autora del cartell guanyador de la Festa Major d'enguany és Júlia Quintana, una jove  martorellesenca que estudia segon de batxillerat a l’IES Alba del Vallès: “He volgut destacar un lloc emblemàtic de Martorelles com és la plaça de l’Ajuntament amb la font-fanal, algun personatge de Festa Major i dins una de les activitats que a mi més m’agradaven quan era petita, l’escumada”, explica Quintana, de només 16 anys, als assistents.

Share