Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Del 25 al 28 de juliol Festa Major d'estiu de Parets 2014 dedicada als 18 anys de la Festa de la Pedra del Diable

La Colla de Gegants, Grallers i Bestiari seran els encarregats de fer el pregó aquest divendres, a les 19.20 h, a la Plaça de la Vila.

La Festa de la Pedra del Diable esdevé la temàtica central de la Festa Major d'estiu Parets 2014 que comença aquest divendres i que incorpora sorpreses amb motiu del 18è aniversari de la primera representació. Per això, l’espectacle es podrà veure en directe per mitjà de pantalles gegants o per Internet, en temps real, via streaming. Es tracta d’un espectacle totalment atípic, que s’ha convertit en un dels símbols culturals de la vila i que destaca per ser una barreja de teatre de carrer i cultura popular i tradicional, amb la participació de gegants, bestiari, colla de gegants, colla de diables, el grup de teatre local Som i Serem i músics en directe.

Durant quatre dies, del 25 al 28 de juliol, es duran a terme més de seixanta activitats per a tots els públics. El Diable amb la Pedra il·lustra la celebració d’enguany, obra de Carles González, un paretà de 33 anys que va guanyar el Concurs de disseny de la Festa Major.

La festa començarà aquest divendres a les 18 hores amb la Cercavila de Festa Major i el Berenar. El primer espectacle de la Nit de Teatre al Carrer anirà a càrrec de Brincadeira, seguit de la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets. El Toc de Campanes i la Tronada de Diables donaran pas al Pregó d’inici de Festa Major, que enguany anirà a càrrec de les veïnes que apareixen a la representació teatral de la Llegenda de la Pedra del Diable.

La Nit de Teatre al Carrer, una de les activitats consolidades del programa de Festa Major, comptarà aquest any amb vuit actuacions, entre elles la representació de la Llegenda de la Pedra del Diable. Els espectacles tindran lloc entre les 18.45 i les 00.00 hores. La nit continuarà amb una sessió musical.

Pel que fa a les actuacions nocturnes, el parc la Linera acollirà, a més dels dj's a la matinada, tots ells paretans, el concert dels barcelonins Okey Ok, les versions d’Apache i, el dilluns, a la 1.30 h, els incombustibles Hotel Cochambre. La plaça de la Vila tornarà a ser l’escenari de les interpretacions de l’Orquestra La Rosaleda i de La Maravella.

L’aposta pels talents locals continua sent una prioritat de la festa. En aquesta ocasió, el toc paretà arriba amb el concert d’Illa Carolina que presentarà el seu segon disc ‘Bengala’, el diumenge 27, a les 23.30 hores, al parc la Linera. Nerea Roblas, concursant de La Voz Kids, i el jove DJ Marc Alfonso, seran els dos joves paretans que animaran amb les seves actuacions als més petits durant l’espai de jocs Linera Park, el dilluns 28 de juliol. Com a novetat arriba Por jamón al arte, un projecte del CEM Maria Grever, organitzat per l'entitat Hermanados-Agermants.

La nit de diumenge, a les dotze en punt, es podrà gaudir per segon any de la representació de l’espectacle El Rellotge de Parets al balcó de l’Ajuntament. L’any passat la companyia Som i Serem el va voler recuperar en motiu del 15è aniversari de la seva fundació i, després de l’èxit que va obtenir, arriba de nou a la Festa Major de Parets.

La programació d’enguany manté l’esperit de les edicions anteriors amb la Nit de Teatre al Carrer, els concerts a la Plaça de la Vila i al Parc de la Linera, les passejades de gegants, la Milla popular, el concert Vermut, la Festa de l’Escuma, o el Correfoc dels diables, entre moltes altres activitats. L’entitat Festuka s’inclou a la celebració per cinquè any consecutiu amb la participació de les colles del Pla i el Serradal. La Comissió de Festes de Parets s’encarregarà, com cada any, del disseny, la producció i la realització de les activitats festives.

Un any més, la Festa Major referma el seu compromís amb les persones menys afavorides amb la venda de tiquets solidaris. El projecte, iniciat fa dos anys, té l’objectiu de recaptar fons per a Càritas Parets i, alhora, facilitar l’accés de tots els infants a la fira d’atraccions que s’instal·la amb motiu de la festa.

Share