Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Presentats oficialment els gegants de Vallromanes: en Vallis i la Sai, sorgits d'un procés participatiu entre la població

L'acte celebrat aquest dissabte a la tarda ha anat acompanyat de l'actuació dels grallers de Castelldefels i els Armats de Martorelles.

Els dos gegants de Vallromanes estan composats de fibra de vidre, cartró-pedra i fusta i fan una alçada de 3,30 metres. Els vestits d’en Vallis són de color blanc trencat i els de la Sai, groc-salmó. En Vallis porta una capa vermella creuada i una gladius (espassa de l’Antiga Roma) a la mà esquerra i un pergamí a la mà dreta. La Sai mostra una capa verda (amb l’opció de posar-se caputxa) i com a complements llueix un cinturó, dues polseres, un collar, tres anells, un ram de flors i una diadema (pintada).

Fonts municipals han assenyalat que durant l’acte de presentació, la regidora de Cultura, Mariluz Muñoz, s’ha mostrat molt satisfeta de la culminació d’un procés que ha comptat amb la participació de moltes persones. De la seva banda, l’alcalde, David Ricart, ha posat èmfasi en el camí que ha fet possible tenir dos gegants a Vallromanen "que passen a ser Patrimoni Cultural de Vallromanes”.

La presentació ha anat acompanyada de l’actuació dels grallers de Castelldefels i els Armats de Martorelles a la plaça del Casal. Una vegada descoberts els dos gegants, en Vallis i la Sai han fet el primer ball i han tornat a ballar al tancament de l’acte.

Els dos gegants es van començar a gestar fa gairebé dos anys amb el concurs de dibuix “Com t'imagines els Gegants de Vallromanes?” Arnau Villuendas va guanyar el primer premi a la categoria de 6 a 9 anys amb un dibuix basat en un gegant d’origen romà.

Dins aquest procés participatiu s’han celebrat diverses activitats: la llegenda d’en Vallis i Sai es va presentar oficialment durant la celebració del Sopar de Sant Jordi, a càrrec del seu creador, Sergi Santjoan; els joves actors i actrius vallromanins van interpretar la seva història al juny al Casal; s’han celebrat xerrades sobre la vida dels ibers i romans; una sortida familiar als poblats ibers d’Avinyonet i Calafell i un taller de capgrossos. Des del juny, un equip d’artistes i artesans professionals locals, coordinats per Ramon Parés, han treballat intensament per donar forma als nostres gegants.

Fotografia: Ajuntament de Vallromanes

Share