Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Neix la Casa de Andalucia de Parets del Vallès amb l'objectiu de promocionar la cultura andalusa i la catalana

Reconeguda com a associació per part de la Generalitat de Catalunya, l'entitat treballa al marge d'Hermanados-Agermanats.

Després de molts anys lluitant per la seva creació Parets ja disposa de la Casa de Andalucia. La nova entitat -reconeguda oficialment per la Generalitat- es desmarca d'altres associacions d'aquest tipus i té molt clar que per garantir-ne el seu futur "treballarà per la promoció de la cultura andalusa però també de la catalana".

Un altre dels objectius fundacionals de l'entitat és el de facilitar el contacte entre la gent andalusa resident a Parets del Vallès, així com als no andalusos simpatitzants amb Andalusia.

A l'espera de poder disposar d'una seu definitiva la Casa de Andalucia porta a terme les seves activitats (classes de sevillanes) en dos locals que els cedeix l'Ajuntament: Can Butjosa i la Sala Cooperativa. Ara mateix una cinquantena de persones assisteixen a les classes de sevillanes que es porten a terme els dilluns i dimarts en grups de diferents nivells.

Entre les activitats immediates hi haurà una festa el proper 29 novembre al teatre Can Butjosa que servirà d'homenatge als poetes andalusos. Així diferents membres del col·lectiu Niu d'Art Poètic recitaran poemes en una jornada que ha de servir per donar a conèixer l'entitat que es va presentar fa poques setmanes en un acte celebrat a Can Butjosa.

Fonts de la Casa de Andalucia assenyalen a Digital Vallès que treballen al marge de l'altra associació que també promociona la cultura andalusa i la catalana: Hermanados-Agermanats. Aquesta última -creada el març de 2014- va néixer arran de l'agermanament entre els municipis de Parets, Chilluévar i Santo Tomé (Jaén).

La nova Casa de Andalucia compta amb una 40 socis i ja ha nomenat la seva primera junta directiva que té com a presidenta Maria Luisa Castañeira que des de fa molts anys ha impartit les classes de sevillanes com un taller en l'oferta del Casal de Cultura Can Butjosa.

Share