Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un treball sobre el moviment obrer, proposat per Emilio Sánchez, guanya la Beca Montornès de recerca històrica

La beca està dotada amb 6.000 euros i la possible publicació del treball que ja va rebre una menció especial el 2012.

“De la fàbrica al barri. Quan el carrer tornà a ser nostre. El moviment obrer i veïnal a Montornès del Vallès al tardofranquisme i la transició (1960-1980)” és el títol del treball guanyador de la Beca Montornès de recerca històrica 2014.

El projecte és obra d’Emilio José Sánchez i proposa aprofundir en l’evolució del moviment obrer i veïnal a Montornès des dels anys de la creació del Polígon industrial i la Ciudad Satélite Riera Marsà fins a la crisi d’aquests moviments ciutadans cap a 1980.

L’estudi està sustentat en la tesi doctoral que l’autor està treballant sota el guiatge de la doctora Carme Molinero, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest projecte, ara actualitzat i millorat, va ser mereixedor fa dos anys d’una menció especial per part del Jurat de l’edició 2012 de la beca de recerca, el qual en va recomanar la publicació en cas que l’autor l’acabés desenvolupant.

El lliurament de la Beca Montornès de recerca històrica 2014 es va dur a terme el passat divendres en un acte cultural celebrat a l’Ajuntament. Abans de la lectura del veredicte del jurat, un dels seus membres, l'escriptor Ignasi Riera, va fer una conferencia sobre la Primera Guerra Mundial tot relacionant-la amb la literatura catalana d’aquells anys.

Share