Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El jaciment de Mons Observans nominat en els Premis europeus d'arquitectura Mies van der Rohe

El projecte, obra de l'arquitecte Toni Gironès, és un dels 11 treballs que han estat nominats al territori català.

El projecte d'adequació del jaciment arqueològic i natural de Can Tacó, de l'arquitecte Toni Gironès Saderra, ha estat nominat al Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea Mies van der Rohe Award 2015. La llista d'obres que competiran en aquest prestigiós premi que, des de l'any 1987, convoquen bianualment la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe, es va fer pública el passat 16 de desembre i comprèn un total de 420 projectes repartits entre els diferents països de la UE.

A Catalunya han estat nominats 11 projectes entre els quals destaquen, a més de l'obra de Can Tacó, en els termes municipals de Montmeló i de Montornès, El Born Centre Cultural, el Mercat dels Encants, la Biblioteca Sant Gervasi, l'hotel Fire Renaissance i la nova seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya (tots ells a la ciutat de Barcelona), les biblioteques públiques de Girona i de Begues, la casa Mmmmms de Camallera i el centre terapèutic de Can Zariquiey a Arenys de Munt.

L'Estudi d'Arquitectura de Toni Gironès -autor del projecte de Can Tacó- competeix també amb una segona nominació corresponent a l'Espai Transmissor del Túmul / Dolmen Megalític de Seró, a les terres de Lleida.

L'objectiu principal del premi Mies van der Rohe és reconèixer aquelles obres que excel·leixen en el camp de l'arquitectura. Les obres finalistes es donaran a conèixer a final d'aquest mes de gener.

Share