Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L’Arxiu Municipal de Montornès restaura quatre plànols antics d’edificacions del poble

Tots els documents, que són de gran format, han seguit un procés de neteja, aplanament, eliminació de taques, supressió de plecs, consolidació i protecció.

L’Arxiu Municipal de Montornès ha completat una nova campanya de restauració documental. Aquesta vegada han estat quatre plànols dels més antics que es conserven. N’hi ha dos del 1884, que l’arquitecte Magí Rius va projectar per a l’edifici de la plaça de Pintor Mir. 

En aquell moment es preveia que a la planta baixa hi hauria les aules d’estudi dels infants del poble i a la primera planta hi hauria la Casa Consistorial. De fet l’obra no es va executar fins al 1930 i l’edifici només va adequar-se com a escola.

Un altre dels plànols restaurats correspon a un projecte d’urbanització de l’any 1933 realitzat per Xavier Turull per a la zona de can Xec.

Finalment, hi ha l’avantprojecte d’urbanització de la finca rústica de la Torre (Manso Calders) de l’any 1932 elaborat per l’arquitecte Pablo Monguió que no es va arribar a materialitzar.

Fonts municipals han explicat que tots els documents, que són de gran format, han seguit un procés de neteja, aplanament, eliminació de taques, supressió de plecs, consolidació i protecció.

El cost de l’actuació ha estat de 696 € i ha comptat amb un ajut de 496 € de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

En els últims anys l’Arxiu de Montornès ha recuperat, entre d’altres, la primera llicència d’obres que es va donar al poble, que data de 1930, les variacions del cadastre de les finques rústiques des de 1945 a 1964, els registres fiscals dels solars i edificis que hi havia l’any 1893, els padrons d'habitants de 1920, 1924, 1930, 1940 i 1945 i alguns expedients com el del cementiri civil de l’any 1940.

Entre les restauracions documentals realitzades també hi ha la de cinc expedients de quintes dels anys 1916 a 1919 i 48 pergamins del fons de Can Masferrer.

Share