Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La torre del Telègraf de Montornès, entre els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya

L’edifici combina l’aspecte que tenia a mitjan segle XIX amb les millores tècniques de seguretat d’avui dia que possibiliten l’accés i la visita.

La torre del Telègraf de Montornès apareix al costat d’altres elements com la Torre de l'Aigua de Sabadell, el Canal d'Urgell, la Central de Daió, el Mercat del Born o el Viaducte dels Masos, en el Mapa dels 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya que ha elaborat el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

El projecte s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l'Associació d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), ajuntaments i diverses institucions.

El treball posa en valor el patrimoni industrial del territori, fent accessibles els elements més significatius.

Així, de la comarca del Vallès Oriental, apareixen la Farinera Moretó de Mollet, el conjunt industrial i tèrmic de Roca Umbert de Granollers i el pou de glaç d’Avencó de Tagamanent.

El mapa permet la consulta per ubicació i per tipus d’activitat. Els elements tenen en comú el fet de testimoniar fidelment la seva funcionalitat històrica i d’haver mantingut la major part dels seus components arquitectònics.

En el cas de la torre de Montornès, l'Ajuntament va iniciar el 2007 les tasques d'excavació, restauració i museïtzació que van culminar l'abril de 2013.
L’edifici combina l’aspecte que tenia a mitjan segle XIX amb les millores tècniques de seguretat d’avui dia que possibiliten l’accés i la visita.

Des del 2011 l'espai té la consideració de Bé Cultural d'Interès Local.

Share