Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El jaciment romà de Mons Observans ja es pot visitar virtualment des de Google Street View

L'assentament situat entre Montmeló i Montornès és un dels cinc indrets seleccionats del Vallès Oriental.

El jaciment romà de Mons Observans és un dels 300 indrets turístics de tota Catalunya, i dels 5 del Vallès Oriental, que ja es poden visitar virtualment des de Google Street View. Gràcies al projecte tecnològic Google Trekker Catalunya, impulsat per la multinacional nordamericana i la Generalitat de Catalunya, els usuaris poden accedir a rutes i imatges que es poden contemplar, en visió panoràmica de 360 graus, centenars d'indrets geolocalitzats de Catalunya, a partir de l'aplicació Google Maps.

L'assentament de Mons Observans situat entre Montmeló i Montornès és un dels cinc indrets seleccionats de la nostra comarca.

A través d'un enllaç es pot fer una passejada pel recinte i fer un recorregut com si hom es trobés realment al mateix jaciment.

Les imatges, que es poden visualitzar des de l'ordinador, la tauleta o el mòbil, han estat gravades amb una motxilla d'1,2 metres i 18 kg de pes, que duu una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons.

Una persona pren les imatges mentre camina que, un cop processades, s'incorporen a Street View.

Aquest projecte es planteja amb el doble objectiu de potenciar l'atractiu turístic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, i mantenir-se com a referència en el camp de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l'hora de realitzar promoció turística.

Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats, també, al web de promoció turística de la Generalitat, de manera que s'hi pugui accedir des de la cartografia d'aquest portal.

Share