Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès viurà el 4 de juny la representació de la tercera edició de la Remençada

Enguany s’han introduït canvis en diferents escenes i s’han incorporat cançons noves per tal d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra.

La Sala parroquial de Sant Sadurní va acollir la setmana passada la presentació de la tercera edició de La Remençada. Durant l'acte es va poder gaudir d'un tastet del què es veurà el dissabte 4 de juny als carrers de Montornès. Així, un grup d’actors i actrius han interpretat fragments de l’obra acompanyats al piano pel compositor de les peces musicals, Xavier Baurier.

A l’acabar la presentació, els establiments Forn de pa La Bòbila, Elena, Cal Forner i Viñallonga van oferir una degustació de coca i pa inspirats en l’època feudal, al més d'un centenar de persones assistents.La Remençada, un espectacle dels veïns

L'espectacle musical de la Remençada parteix d'una idea i textos originals de l’escriptor local Xavier Bertran. Narra la revolta dels pagesos catalans contra el feudalisme al segle XV i, en concret, la batalla que es va viure a Montornès el 4 de gener de 1485. Està interpretat per veïns del poble.

També és el veïnat qui s'ocupa de l'organització, perruqueria, vestuari, atrezzo, etc. Segons dades de l’organització, a les dues primeres han participat entre 500 i 600 persones.

Per a aquesta edició els assajos van començar al febrer. Enguany s’han introduït canvis en diferents escenes i s’han incorporat cançons noves per tal d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra.

Vincles amb altres pobles de Catalunya

L’organització treballa any rere any perquè La Remençada sigui una referència cultural al territori. Una de les previsions de futur és crear vincles amb els pobles de Catalunya que van ser significatius en la lluita remença, com Amer, Granollers o Llerona. A més, volen animar el veïnat de Vilanova del Vallès i Vallromanes a interessar-se per l'espectacle.

La Remençada rep una subvenció de l’Ajuntament de Montornès i aportacions externes per poder fer front a despeses com el lloguer dels equips de so o el muntatge dels escenaris.

La iniciativa també compta amb l’ajut econòmic dels socis i sòcies de l'Associació La Remençada i amb el suport d'entitats, comerços i empreses. 

Fotografies: Ajuntament de Montornès

Share