Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Una setantena de persones assisteixen al 10è aniversari de l'Arxiu Municipal de Montornès

El nou Espai Cultural Montbarri va acollir l'acte de reconeixement a les persones que durant els darrers deu anys han fet donacions i cessions documentals a l’Arxiu Municipal

Més d'un centenar de persones de Montornès han aportat documents d'ençà de la creació d'aquest equip municipal. Al llarg d'aquest temps l'arxiu ha rebut incorporacions molt variades, majoritàriament han estat fotografies de diferents èpoques, però també postals, documents personals, fons d’entitats, cartells, fulletons, revistes, programes de festes, material fílmic, entrevistes gravades, enregistraments sonors i llibres d’història general que passen a ampliar la biblioteca auxiliar de l’arxiu.

Gràcies a aquestes aportacions de particulars i gràcies a diverses adquisicions fetes pel mateix Ajuntament, l’Arxiu Municipal ha pogut promoure estudis i investigacions que han esdevingut productes de difusió cultural en el camp de la recuperació de la memòria i la història del poble.

Les aportacions:
Entre les donacions cal destacar les de dos fons documentals complets d’entitats del poble: el de la Mutualitat de Sant Isidre (1875-1961) lliurat per Maria Forcada el 2011 i el del Patronat local d’homenatge a la vellesa (1960-1972) ingressat gràcies a Pere Maymó l’any 2007. També s’han rebut i tractat diversos materials fílmics, una important col·lecció de cartells, programes de festes i un conjunt de cartes personals en temps de guerra. Amb tot, la major part d’ingressos han estat de material fotogràfic: més de 2.000 imatges sumant les originals en paper i les digitalitzades.

 

 

Share