Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Cinc dies d'intensa activitat i 50 actes a la Festa Major de Vallromanes 2013

En aquesta Festa Major, Vallromanes ha recuperat els orígens amb 25 parades d’artesania amb motius ibers i romans.

Una festa major molt participativa on tothom ha tingut cabuda, grans i petits. Aquest és el balanç de la Festa Major de Sant Miquel, que va donar el tret de sortida oficial dijous 26 de setembre amb el pregó de Festa Major i va tancar dilluns 30 de setembre amb el vermut popular. Cinc dies d’intensa activitat amb una cinquantena d’actes per a totes les edats i repartits en una desena d’escenaris. El programa d’activitats d’enguany ha comptat amb novetats. Una d’elles ha estat el canvi de format del sopar de festa major amb la voluntat d’obrir-lo a més públic.

En aquesta edició s’ha doblat pràcticament el nombre d’assistents respecte a l’any passat en arribar als 185 comensals. Aquest any el vallromaní Pere Pont ha cuinat el menú i, com a novetat, els Joves de Vallromanes l’han servit. Els altres actes gastronòmics també han tingut molt bona acollida. L’arrossada jove va reunir prop d’una cinquantena de persones i la botifarrada popular, que va tenir lloc dijous, després del pregó de Festa Major, 470.

Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat el taller de grafits, que va comptar amb una setantena de participants d’edats molt diverses, des dels 5 fins al 28 anys. Un altre acte molt concorregut en aquesta Festa Major ha estat el Passatge del terror, a càrrec d’Actores del Terror 666, que van aconseguir sumir en un terror profund als 520 clients, de totes les edats, del fictici Hotel de Vallromanes.Una altra novetat ha estat el canvi de recorregut dels gegants, que va comptar amb la participació dels gegants de Vilanova del Vallès i Parets del Vallès, seguits per centenars de vallromanins i vallromanines al llarg de tot el recorregut. Altres actes concorreguts en aquesta edició han estat la traca, el correfoc i la cremada del Casal, a càrrec dels Diables de Granollers, que van reunir prop de 300 vallromanins i vallromanines. El Casal va quedar petit per veure l’actuació “Dona Sapiens”, de la Cia. Xandrines.

En aquesta Festa Major, Vallromanes ha recuperat els orígens amb 25 parades d’artesania amb motius ibers i romans. Diumenge, la Rambla, va acollir la VII trobada de col·leccionistes de xapes. Enguany, la masia de Can Poal ha estat el motiu de la xapa de cava de Festa Major.

Tarda infantil

La tarda de dissabte va estar dedicada als més menuts. La plaça de Can Poal va omplir-se amb l’espectacle infantil de Rah-mon Roma, la tradicional xocolatada popular (obsequiada pel restaurant Mont-Bell) i els jocs de plaça, que enguany s’ha centrat en una estirada de corda i cursa de sacs (novetat d’aquest any) en les modalitats infantil i adults.Gran actuació de la Coral de Vallromanes

La Coral de Vallromanes, que va tenir un moment de record als desapareguts components de la formació Franc Planas i Josep Pericas, va amenitzar els assistents amb un excel·lent repertori: “Per tu jo cantaria”, “Els vaixells de Stienkarrasi”, “Moon river”, “La Valentina”, “Maitechu mia”, “Viva tutte le vezzose” y “O voso Galo Comadre”. L’actuació de la Coral de Vallromanes va anar precedida de la intervenció de la coral tianenca i ambdues juntes van cantar “El Rossinyol” i “El Cant de la Pau”.

Diumenge, diada castellera

Els Xics de Granollers, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Terrassa van protagonitzar la diada castellera de diumenge, amb una plaça de l’Església molt concorreguda. Els Xics de Granollers, malgrat que no van aconseguir carregar el 2 de 8 amb folre, un castell que no portaven a plaça des de feia 14 anys, van igualar la temporada de 1999 quant a nombre de castells de 8, descarregant el 3 de 8.Concursos de Fotografia i Pintura Ràpida

Dissabte es va celebrar el lliurament de premis del XVII Concurs de Fotografia, organitzat per l’Associació AFOTOV. Els guanyadors d’aquest certamen han estat: José Antonio Pérez, en el tema "La llum", Margarita Pujadas en "La Diada" i Toni Bofill en "Vallromanes rústica". Dins els actes preparatoris de la Festa Major de Sant Miquel, es va celebrar diumenge 22 de setembre el 18è Concurs de Pintura ràpida.

Enguany, el certamen ha experimentat un augment del 60% de pintors participants des de la darrera edició i s’ha millorat la dotació econòmica dels premis aconseguint nous patrocinadors que han aportat quantitats que han arribat fins als 800€. Els patrocinadors han estat: Dona Cray, Sorea, Promocions Vallromanes, Helpoint, Vallromanes Anglès i amb la col·laboració d' Inforlim i Hotel Can Galvany.

Els guanyadors han estat: Néstor Sanchís, 1r premi, Francesc Hernández, 2n premi, Joan Josep Pérez, 3r premi, Jordi Torrent, el quart, Vicenç Prims, accèssit local i infantil-juvenil per Valeria Ballester.Actes esportius

Seguint amb la línia de foment de l’esport, que es va iniciar a l’estiu, el programa d’actes acull modalitats esportives que no van estar presents a l’agenda estival (3x3 bàsquet i futbol 7 en les categories infantil i amateur) i altres que sí (tast de tir a l’arc). El torneig de bàsquet 3 x 3 va comptar amb la participació de vuit equips de diferents edats, destacant la presència jove i majoritària de Vallromanes. Cal destacar l'esportivitat i "fair play" de tots els jugadors al torneig, on a la classificació final es va imposar l’Ermenegild.

Share