Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Vallromanes i Montornès elaboraran un pla director que marcarà les accions a seguir per preservar el Castell de Sant Miquel i el seu entorn

De la trobada n'ha sorgit l'acord de treballar en la recuperació com a espai turístic d'aquesta zona considerada com a bé cultural d'interès nacional.

L'alcaldessa de Vallromanes, Mariluz Muñoz; el primer tinent d’alcalde, David Ricart, i el regidor de Medi Ambient, Cèsar Andreu, s’han reunit aquest dijous amb l’alcalde de Montornès del Vallès, José A. Montero, representants del Departament de Cultura de la Generalitat i del Parc de la Serralada Litoral , tècnics i arqueòlegs, per començar a treballar conjuntament en la preservació i recuperació com a espai turístic del Castell de Sant Miquel i el seu entorn.

L’àmbit d’actuació comprèn el Castell medieval de Sant Miquel, l’església i el jaciment ibèric i afecta els dos municipis atenent que l’església i el jaciment ibèric se situen dins el terme municipal de Vallromanes i el Castell, dins de Montornès del Vallès.

D’aquesta trobada, ha sortit l’acord entre les dues poblacions per treballar conjuntament, el que significa que la zona s’identificarà amb un únic BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) i no amb dos, com fins ara. D’altra banda, tant l’alcaldessa, Mariluz Muñoz, com l’alcalde de Montornès, José A. Montero, han acordat a començar a treballar en l’elaboració d’un pla director, que marcarà els objectius i els plans d’accions a seguir.

Una mica d'història

La primera notícia escrita del Castell de Montornès data del 1108 amb motiu d'un testament sacramental de Bernat Ramon jurat a l'altar de sant Sadurní màrtir (patró de la parròquia de Montornès), on deixa a la seva filla Estefania l'esmentat castell.

El Castell de Sant Miquel era una edificació de grans dimensions amb muralles que en alguns punts aprofitaven les parets de roca natural. Avui només en queda dempeus una meitat de la torre circular de l’homenatge i trossos de murs.

Share