Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Habana de la Mafia, un documental dirigit per Xavier Esteve, seleccionat per al 35è Festival Internacional de Nuevo Cine Latinoamericano de La Habana

El projecte del director de l'Escola Municipal de Música de Mollet l'ha realitzat i editat la productora de Granollers Byte Imatge Produccions i ha comptat amb la col·laboració del músic molletà Sergi Rovira.

La Habana de la Mafia, a través d’una extraordinària successió d’imatges d’arxiu i entrevistes, explica el període històric que va viure Cuba des de l’aprovació de la Llei Seca als Estats Units fins a l’arribada de Fidel Castro al poder. Corrupció, joc, sexe, crims, i una incessant desfilada de personatges violents i corruptes com Al Capone, Lucky Luciano, Meyer Lansky, Fulgencio Batista, entre molts d’altres, es barregen en aquest documental on apareix de forma detallada un dels esdeveniments més importants  d’aquell període: la gran reunió de la Mafia a l’Hotel Nacional de La Habana.

Durant el Nadal de 1946, uns 500 mafiosos representants de les famílies nord-americanes més importants van reunir-se a l’Hotel Nacional, mentre es delectaven amb la veu i la música de Frank Sinatra, per a prendre decisions organitzatives i assassines que canviarien el destí de la Mafia per sempre.

La Habana de la Mafia és un viatge trepidant per aquest període on Cuba va esdevenir un autèntic paradís per als mafiosos arribats d’Estats Units amb el màxim afany d’explotació i lucre. Una etapa fosca que surt a la llum amb aquest documental.

Han calgut gairebé quatre anys per que Xavier Esteve -director, guionista i productor del documental- pogués fer realitat aquest projecte, finalitzat fa poques setmanes, i que s’estrenarà dins el marc del 35è Festival Internacional de Nuevo Cine Latinoamericano de La Habana, que tindrà lloc del 5 al 15 de desembre a la capital Cubana. El treball l'ha realitzat i editat la productora de Granollers Byte Imatge Produccions i ha comptat amb la col·laboració del músic molletà Sergi Rovira.

Share