Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Aquest cap de setmana s'inicien els actes de celebració de la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç 2014

Entre les novetats d'enguany, l'estrena del nou muntatge d'Estoc de Veus dedicat als musicals de Chicago, Cabaret, West Side Story i Grease.

Aquest divendres, 10 de gener, Mollet dóna el tret de sortida a la Festa Major d’hivern, que se celebra a l’entorn del dia de Sant Vicenç, el 22 de gener, patró de la ciutat. Diverses entitats de la ciutat col·laboren per fer una programació plena d’activitats. Com a novetats d’aquest 2014 hi ha l’estrena del muntatge Musicals en concert d’Estoc de Veus. El nou espectacle combina les cançons més representatives dels musicals Chicago, Cabaret, West Side Story i Grease amb escenes de les respectives pel·lícules i també amb coreografies realitzades en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música.

Tindrà lloc el proper dissabte 1 de febrer, en dos passis a les 6 i a les 9 del vespre, al Teatre de Can Gomà. Una altra novetat serà l’estrena a Mollet del curtmetratge Grieta en la oscuridad, del molletà Xavier Rull i enregistrat en diversos espais de la ciutat. El passi es farà a Can Gomà el dissabte 25 de gener, a les 8 del vespre. Tot seguit, hi haurà un col·loqui amb l’equip del curtmetratge.

Activitats tradicionals i festives
Un dels actes més consolidats de la Festa Major és el Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, que enguany arriba a la 19ena edició. El lliurament de premis i la inauguració d’una selecció de les millors fotografies participants es farà el divendres 17 de gener, a les 7 de la tarda a La Marineta. També és cita indispensable de Sant Vicenç, l’espectacle de l’Esbart Dansaire de Mollet. Enguany, el cos de dansa de l’Esbart interpretarà dos espectacles: Cant espiritual i Som dansa, de Llevant a Ponent,  el dissabte 18 de gener, al Teatre Can Gomà.

En la programació d’aquest 2014, destaca la XX Trobada de Gegants, que organitza la Colla Gegantera de Mollet i que comptarà amb una desena de colles convidades: Navarcles, Santa Perpètua, Balsareny, Vilassar de Mar, Barberà del Vallès, Bescanó, la Roca del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Alella i Mollet. La Trobada serà el diumenge 19 de gener i la cercavila començarà al parc de les Pruneres.

Altres activitats destacades són les sardanes, amb la Cobla Ciutat de Cornellà, i el Ball del Moll Fer, a càrrec de la colla dels Torrats, que serà dissabte 18, a les 9 del vespre, a la plaça de Prat de la Riba. El Centre d’Estudis Molletans (CEM) presentarà el número 29 de la revista Notes, enguany la presentació comptarà amb la presència del reconegut escriptor Rafael Nadal, que impartirà una conferència sobre la litúrgia de la memòria.

Música i Art

Enguany, el programa de Sant Vicenç l’enceta la música local amb el Festival Fora d’Hores, que es farà al Mercat Vell el dissabte 11 de gener. La colla dels Morats tornarà a organitzar el Morats Jazz Festival, el dissabte 25, al Mercat Vell. El divendres 24 de gener, la Marineta acollirà un concert de flautes antigues a càrrec del quartet Le petite Écurie, format per Teresa Galceran, Joan Bosch, Marisa Badia i Laia Saperas.

Els concerts de cant coral també són tradicionals en la programació de Sant Vicenç. Aquest 2014, la Coral El Clavell farà la cloenda dels actes del seu centenari amb un concert el diumenge 26 de gener, que comptarà amb la participació de la coral Les Camilleres de Sallagouse (Catalunya Nord), a les 6 de la tarda, a l’Església. A més, el dissabte 18 de gener, el Museu Abelló inaugurarà l’exposició Recerques infinites. Fibres, textures i espai, una mostra de tapís contemporani d’Aurèlia Muñoz.

Activitats esportives

Una de les cites ineludibles de la Festa Major d’hivern és la Cursa Popular de Sant Vicenç - 4rt Memorial Jordi Solé Tura. El Club Atlètic, entitat organitzadora de la cursa, és l’impulsor d’aquesta iniciativa que compta amb el suport municipal i que es farà el diumenge 19 de gener, amb sortida de l’Avinguda del Parc i arribada a les Pistes d’Atletisme.

El diumenge 26, l’AMPA de l’Escola Sant Vicenç ha organitzat un Bicicletada popular a Gallecs, que sortirà a les 9 del matí de l’escola. El divendres 24 de gener, com és habitual, tindrà lloc la Nit de l’Esport, en la qual es guardonen els esportistes i equips més destacats del 2013 a la ciutat de Mollet.

Activitats infantils i Premis Ràdio Mollet

Els més menuts també tenen el seu espai a la Festa Major d’hivern. Així, el proper diumenge, 12 de gener, la Xarxa presenta a Can Gomà l’obra de teatre La Bella Dorment. També s’han programat diversos tallers infantils, com el del Moll Fer o el del Museu Abelló.

Dins de la Festa Major d'hivern Ràdio Mollet celebrarà el seu 33è aniversari, amb una festa on no hi faltarà la música i on els seus professionals lliuraran els Premis Notícia i Micròfon de l’Any, als esdeveniments i persones més destacades de l’actualitat local el 2013. L’acte es farà a El Lledoner, el mateix dia de Sant Vicenç, les 2/4 de 7 de la tarda. L’emissora municipal l’emetrà en directe des del 96.3 FM i a través d’internet (www.radiomollet.com).

Share