Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un miler d'alumnes participaran al projecte de Formació Professional Dual dels 6 municipis de la Mancomunitat el Galzeran

La posada en marxa de mòduls professionals a Montornès donarà resposta a una demanda històrica de moltes persones que fins ara no podien cursar aquest tipus de formació al propi territori.

Fins a un miler d’alumnes, segons la diagnosi realitzada per la Diputació de Barcelona, poden ser els destinataris del projecte de Formació Professional Dual compartit pels municipis de la Mancomunitat del Galzeran (Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i la Llagosta). Atenent les característiques del teixit industrial, l’informe assenyala la logística, la química i les arts gràfiques, com els tres àmbits formatius amb una major possibilitat d’implantació.

Dimecres passat es va fer la presentació davant de les empreses, organitzacions més significatives del territori, alcaldes i representants de les poblacions participants i tècnics de la Diputació i de la Generalitat, que és qui haurà de validar el projecte.

La viabilitat de la implantació dels mòduls professionals depèn de la implicació de l’empresariat, ja que la FP en modalitat Dual requereix una vinculació directa del teixit industrial en la formació de l’alumne, recuperant la figura de l’aprenent i posant l’èmfasi en els aprenentatges més pràctics.

Segons ha explicat l'Ajuntament l’objectiu és facilitar la inserció laboral dels alumnes en la mateixa empresa que els ha format. En el cas de Montornès, la posada en marxa de mòduls professionals donarà resposta a una demanda històrica de moltes persones que fins ara no podien cursar aquest tipus de formació al propi territori, alhora que ajudarà a cobrir les necessitats del teixit empresarial pel que fa a la qualificació del seu personal. En el moment de construir les instal·lacions del nou Institut Marta Mata, al Camí de la Justada, ja es va fer una previsió d’espais amb aquesta finalitat.

Share