Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Generalitat mediarà de nou aquest dimecres en el conflicte dels treballadors de l'empresa de la neteja viària de Montornès

Es manté la convocatòria de la vaga indefinida a partir de la mitjanit del pròxim 10 de setembre.

Aquest dimecres 3 de setembre, a les 12 del migdia, està prevista la segona trobada entre els representants dels treballadors de l'empresa de neteja viària de Montornès i la direcció de la firma CLD amb la mediació del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. La primera reunió va tenir lloc el passat divendres i no es va produir cap acord entre les dues parts. D'aquesta manera es manté la convocatòria de vaga indefinida a partir de la mitjanit del pròxim dimecres 10 de setembre.

El representant dels treballadors, l'advocat Carlos Berruezo, ha avançat a Digital Vallès que la plantilla d'empleats demana a la direcció de CLD la signatura d'un nou conveni laboral que tingui una durada de tres anys ja que l'anterior va caducar el passat 31 de desembre.

Els treballadors estarien disposats a acceptar una congelació salarial per al 2014 però rebutgen altres propostes de la direcció de la firma com poden ser la reducció d'un 3% del sou o l'increment de la jornada laboral de 36 a 40 hores setmanals sense compensacions econòmiques.

La reunió d'aquest dimecres arriba a només una setmana de la convocatòria de la vaga indefinida convocada a partir del 10 de setembre. Dimarts passat, 26 d'agost, el representant dels treballadors ja va presentar a la Generalitat l'anunci de la convocatòria d'aquesta aturada que podria afectar de ple la Festa Major de Montornès que començarà el 19 de setembre.

Després del darrer concurs públic convocat per l'Ajuntament de Montornès -a final de 2011- l'empresa CLD va substituir a l'antiga firma PILSA en la concessió de la neteja viària i en la recollida de les escombraries i de la matèria orgànica. En quant a la recollida selectiva (paper, envasos i vidre), aquests últims treballs es portaven a terme fins l'entrada del nou govern d'ICV-EUiA per l'empresa pública SAVOSA que depèn del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Actualment unes 16 persones contractades per CLD s'encarreguen de la neteja dels carrers i de la recollida de les escombraries de Montornès sis dies a la setmana.

Veure notícia relacionada:

Els treballadors de l'empresa de la neteja viària de Montornès convoquen una vaga indefinida a partir del 10 de setembre

Share