Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Desconvocada la vaga indefinida dels treballadors de la neteja viària de Montornès del Vallès

Per unanimitat la plantilla reunida en assemblea ha acceptat l'oferta presentada per la direcció de l'empresa concessionària CLD.

Els treballadors de la neteja viària de Montornès han fet marxa enrere i han desconvocat la vaga indefinida prevista a partir del pròxim dimecres 10 de setembre. La segona trobada de mediació mantinguda entre els representants de la plantilla i la direcció de CLD amb el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha donat bons resultats.

De fet, després de la trobada mantinguda aquest dimecres al migdia a Barcelona tot semblava indicar que els treballadors desconvocarien l'aturada que afectava de ple al pont de la Diada i podia tenir repercussions durant la Festa Major 2014.

L'acord que s'ha ratificat en l'assemblea celebrada a la tarda ha estat possible gràcies a la millora de les condicions que ha ofert l'empresa. Així, els treballadors han aconseguit que l'empresa accepti la signatura d'un nou conveni laboral amb una vigència de 3 anys (1 gener 2014 a 31 desembre 2016) i a retirar totes les sancions que havia imposat als empleats en els darrers mesos.

El pacte d'entesa ha estat possible perquè les dues parts han baixat part de les seves pretensions econòmiques. La plantilla ha acceptat la congelació salarial per al 2014 i a canvi CLD ha ofert un increment de sou del 0,2% pel 2015 i del 0,5% el 2016.

Igualment els treballadors mantindran la mateixa jornada laboral que fins ara tot i que l'empresa crearà una bossa d'hores anual que servirà per la realització de serveis extraordinaris o bé considerats urgents. El representant dels treballadors Carlos Berruezo ha valorat molt positivament l'acord i ha recordat que sense la pressió dels treballadors i l'anunci de la convocatòria de vaga indefinida no s'haurien aconseguit part dels objectius de la plantilla. Inicialment l'empresa CLD proposava una congelació salarial per al 2014 o l'increment de la jornada laboral de 36 a 40 hores setmanals sense compensacions econòmiques.

Després del darrer concurs públic convocat per l'Ajuntament de Montornès -a final de 2011- l'empresa CLD va substituir a l'antiga firma PILSA en la concessió de la neteja viària i en la recollida de les escombraries i de la matèria orgànica. En quant a la recollida selectiva (paper, envasos i vidre), aquests últims treballs es portaven a terme fins l'entrada del nou govern d'ICV-EUiA per l'empresa pública SAVOSA que depèn del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Actualment unes 16 persones contractades per CLD s'encarreguen de la neteja dels carrers i de la recollida de les escombraries de Montornès sis dies a la setmana.

Share