Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La proposta de pressupost per al 2015 de Sant Fost preveu un augment del 15% en les polítiques destinades a les persones

L'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, va presentar a la ciutadania la proposta de pressupost municipal per al 2015.

El pressupost per al 2015 serà de 8.145.340€, un 3,5% menys que el 2014, segons ha avançat l'alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí. Dijous passat va tenir lloc a l'Ateneu un acte públic que va servir per exposar la proposta de pressupost (fonts d’ingressos i despeses) així com l'acció de govern.

Una de les novetats destacades -segons fonts municipals- serà l'increment en un 15% respecte el 2014 de les partides destinades a les polítiques per a les persones. D'aquesta manera es mantindran tots els serveis i ajuts, i es posaran en marxa els esmorzars saludables a les escoles.

En l'àrea de promoció econòmica, amb la inauguració de La Serradora es posarà en marxa el Projecte de Recerca i Desenvolupament Econòmic Municipal, que compta amb 10.000€ per a formació de persones en situació d’atur, emprenedors i pimes.

En l'àmbit de les polítiques de joventut: el 2014 s’ha inaugurat l’Espai Jove La Llera i s’ha realitzat la primera fase de la zona d’skate. Hi ha previst continuar ampliant-la (30.000€), en col·laboració amb joves usuaris i dinamitzant l’espai jove (11.000€).

Altres de les actuacions previstes per al 2015 són:

-Manteniment i ampliació de serveis i recursos a l’ensenyament: a més de les despeses obligatòries (manteniment, consums i neteja), l’Ajuntament continuarà prestant servei de logopèdia i psicologia, contractant TEIs per a P3, i amb el reforç educatiu i d’extraescolars. També apostarà per l’Escola Bressol Municipal i aportarà un 30% del cost total (58.282,91€ per a què les famílies vegin rebaixat el cost).

-Manteniment del clavegueram i via pública (100.000€): hi ha destinada una partida a reposició de clavegueram i intervencions d’urgències així com tasques de manteniment com: voreres, senyalització, entre d’altres.

Durant l'acte informatiu, Sanmartí va explicar el dèficit que assumeix l’Ajuntament de Sant Fost en serveis 'propis' com la recollida d’escombraries o d’altres opcionals com el transport urbà.

El públic assistent a l'acte informatiu va poder formular els seus dubtes en aquesta sessió i prèviament va poder opinar sobre el pressupost en l’enquesta publicada a la revista municipal L’Alba de novembre.

Entre les opinions i preguntes dels assistents cal destacar l’interès per potenciar la recollida selectiva i buscar alternatives més barates, procurar per l’eficiència energètica dels equipaments municipals i proporcionar informació als veïns, entre d’altres qüestions plantejades.

Share