Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El president Mas assisteix a l'acte commemoratiu del 50è aniversari de l'empresa Zanini de Parets

Durant la seva estada va visitar les dues noves plantes de la firma que representen la primera instal·lació industrial de PVD per a peces exteriors.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va participar el passat dissabte al migdia, en l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’empresa de l’automoció Zanini, situada al polígon industrial Llevant. Mas va fer una crida a “no despistar-se” i a continuar apostant la indústria de l’automòbil, perquè “quan un país té tants actius concentrats, i en aquest sector ho tenim gairebé tot, no es pot fallar”.

La visita la va fer el cap del Govern Català acompanyat del conseller delegat de Zanini, Joan Miquel Torras i Jordi Torras, respectivament, i del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

El cap de l’Executiu es va mostrar convençut que “Catalunya no fallarà en aquesta aposta industrial” i va recordar que “disposem d’importants empreses auxiliars de components, cinc centres de disseny que treballen també per a multinacionals, escoles aplicades en el camp de l’automoció de primer nivell, bones escoles d’enginyer, cada vegada millors escoles de Formació Professional, l’Idiada i el Saló de l’automòbil, entre altres”.
 
Alhora Mas va subratllar el fet que “Catalunya té el 25% de tota l’automoció que es fabrica a l’Estat” i “una posició rellevant” en aquest camp a tot el sud d’Europa, reforçada ara amb l’adquisició per part de Zanini Catalunya de l’empresa matriu, Zanini Itàlia. 

Per tots aquests actius, el president es va mostrar confiat que “l’automoció ens pot ajudar de manera decisiva a aconseguir que el pes industrial al país sigui del 25% al 2020”, cinc punts més, ha explicat, que el que la UE ha establert per al conjunt d’Europa”
 
El president va fer aquestes declaracions després de visitar les dues últimes instal·lacions de producció creades per Zanini a la seva planta de Parets, i en les quals es fabriquen producte d’alt valor afegit, com són els emblemes de radar ACC (Automotive Cruise Control) amb la nova tecnologia de PVD exterior desenvolupada per la mateixa empresa.

De fet, es tracta de la primera instal·lació industrial de PVD per peces d’exteriors de l’automòbil i és fruit de 10 anys d’investigació, amb una inversió de 3 milions d’euros.
 
En un altre moment del seu discurs, el president Mas va recordar com la crisi ha afectat de manera molt dura el sector de l’automoció, però que malgrat això, “l’Estat espanyol ha estat l’únic de la UE on després de la crisi no s’ha tancat ni una sola fàbrica de l’automòbil, i això vol dir que han fet els deures”.

“Hi ha moltes empreses del sector que s’han enfrontat a aquesta situació dura, que han aconseguit donar-li la volta, han fet bé els deures i avui tenen molt millors expectatives, com és el cas de Zanini”, va afegir.
 
Zanini: primera instal·lació industrial de PVD
 
L’empresa Zanini desenvolupa i fabrica components plàstics amb contingut estètic i alt valor afegit per a la indústria de l’automòbil. És proveïdor de les principals marques com Ford, Motor Ibèrica i Seat, entre altres, i és líder mundial en el segment d’embellidors de roda, amb una producció al 2014 de 74 milions d’unitats, que representa una de cada cinc rodes produïdes al món.
 
Zanini ha fet en aquests últims anys una forta aposta per l’I+D+i. L’any passat va invertir en aquest sector un 3’5% de la xifra de vendes, i al 2015 preveu que la xifra superi el 4%.
 
Actualment Zanini ocupa a unes 900 persones, de les quals 250 a Parets del Vallès, repartides entre la seu central i la primera fàbrica.  Té 8 plantes de producció ubicades arreu del món: a Parets del Vallès, Èpila (Zaragoza), França, República Txeca, EEUU, Mèxic, Brasil i la Xina. 

També disposa de centres tècnics-comercials a Detroit (EUA), Shanghai (Xina) i a Yokohama (Japó), i una oficina comercial a Alemanya.  Zanini té acords de llicència tècnica amb una empresa a Turquia i està desenvolupant una nova planta a la Índia amb un soci local.

Share