Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Govern de Vallromanes aprova la congelació de l'IBI urbà i abaixa el rústic

MxV-ERC i CDC modifiquen l'ordenança que regula la gestió de residus municipals i creen tres quotes diferents.

El Ple de l’Ajuntament de Vallromanes va aprovar el passat dimarts 27 d’octubre, en sessió extraordinària, mantenir el tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de caràcter urbà en el 0,82% i abaixar el tipus rústic del 0,9% al 0,82%, per la qual cosa els dos tipus d’IBI s’equipararan a partir de l'execici de 2016.

L’aprovació va comptar amb els vots favorables de MxV-ERC i CDC, socis de govern, els vots en contra d’iVALL i l’abstenció de GdV. Amb la congelació de l’IBI del 2016, l’Ajuntament deixarà d’ingressar prop de 14.000 euros l'any.

Ordenança Residus Municipals

D'altra banda, amb els vots favorables de MxV-ERC i CDC i amb els vots en contra d’iVall i GdV, el plenari va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals amb la finalitat que l’import del rebut sigui més baix per a aquells que menys residus generin.

Amb aquest objectiu, la quota única de 165,64 euros que hi havia fins ara s’elimina i la quantitat a pagar s’estableix en funció del tipus d’habitatge: plurifamiliar (148,88€), cases aparellades (158,48€)  i cases aïllades (178,84€).

En tots tres casos, els veïns podran continuar beneficiant-se d’una bonificació d’un màxim de 30 euros anuals per l’ús de la deixalleria. A més, com a novetat, s’hi afegeix una bonificació del 15% per l’ús del compostador casolà.

D’aquesta manera, la quota més alta de la taxa de residus (178,84€) podria situar-se en 122,01€ si s’usen el compostador casolà i la deixalleria.

Share