Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un total de 35 alumnes cursen els seus estudis a l'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental a Montornès

La Masia El Molí, reformada per l'Ajuntament de Montornès, acullen els Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà.

35 alumnes participen de les classes de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental que s’ha posat en marxa a la Masia El Molí de Montornès, aquest curs 2015-16, per acollir els cicles de formació professional de grau mitjà de l’Institut Marta Mata. En aquest primer curs, el cicle de Cuina i Gastronomia compta amb 20 estudiants i el de Serveis de Restauració en té 15.

L’Ajuntament i l’Institut han apostat per una oferta formativa de referència a la comarca que serveixi per millorar la qualificació professional del personal de les empreses del sector i, alhora, obrir possibilitats d’ocupació als joves que opten per aprendre una professió.

L’escola ha començat la seva trajectòria aquest curs amb els nous cicles de grau mitjà de l’Institut Marta Mata, dedicats a la Cuina i Gastronomia, i als Serveis en Restauració.

Així un dels elements més destacats de la formació és l’Aula Restaurant ubicada a la Masia El Molí, un banc de proves que permet als estudiants posar en pràctica, amb clientela real, el que han après a classe.

L’alumnat de Cuina crea i prepara un menú que ofereix a una clientela atesa a sala pels estudiants de Serveis en Restauració. L’Aula Restaurant ja s'ha s’obert al públic i s’hi pot reservar taula, trucant al telèfon 608 561 862.

L’experiència també ha estat presentada als restauradors del poble amb l’objectiu de cercar línies de col·laboració en la promoció de la formació professional en aquest àmbit.

Reforma de la Masia el Molí

El Govern de Montornès va decidir reformar i millorar les instal·lacions de la Masia El Molí, que acollien el mòdul d’auxiliar d’hoteleria: Cuina i Serveis en Restauració del Pla de Transició al Treball, i posar-les al servei dels cicles de grau mitjà.

El resultat són unes instal·lacions òptimes i dotades de tot el material necessari per dur a terme les pràctiques de cuina i sala en un entorn professional, avalat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

A la planta baixa de l’edifici s’ha conservat la cuina i s’ha completat amb sales de preparació d’aliments amb càmeres frigorífiques, i a la planta primera s’ha instal·lat la sala menjador amb un office on s’acaben de preparar els plats.

Fonts de l'Ajuntament han assegurat que la inversió ha voltat els 175.000 euros.

Share