Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Martorelles regula fins al 2025 la taxa pel subministrament de l'aigua a la planta de COBEGA

El conveni estableix que si en el futur hi ha algun cànon que gravi l'aigua, aquest no perjudicarà el que paguen els ciutadans de Martorelles.

El ple de l’Ajuntament de Martorelles, en sessió extraordinària, va aprovar aquest dilluns passat l’esborrany del conveni regulador de la taxa pel subministrament d’aigua potable a la planta embotelladora de begudes a Can Fenosa i, de forma provisional, la modificació d’Ordenança Fiscal número 17, reguladora de la Taxa pel subministrament d’aigua.

L’anterior conveni,  de desembre de 2007, va vèncer el passat 29 de juny de 2015. L’equip de govern ha negociat aquests darrers vuit mesos amb l’embotelladora les condicions del nou marc tarifari que regularà el subministrament d’aigua a la planta fins el 31 de desembre del 2025.

L’alcalde Marc Candela, d'ERC, va destacar la transcendència de l’acord donat que “és una de les empreses més importants del polígon”. El regidor d’Hisenda, Joan Marc Flores, va remarcar la durada de l'acord que té una durada de 10 anys i mig així com la garantia d’uns ingressos estables pel municipi. 

El redactat del conveni recull que si en el futur hi ha qualsevol cànon, tribut o altre concepte que gravi l’aigua; aquest no perjudicarà en cap cas el que pagarien els ciutadans de Martorelles pel fet de tenir un consumidor amb xifres de consum excepcionals com aquest, en referència a COBEGA.

L’últim punt que ordena aquest conveni té a veure amb la part més tècnica del mateix.

D’una banda, COBEGA Embotellador estudiarà amb l’Ajuntament la millor opció per instal•lar, de forma coordinada, un nou comptador a l’entrada de la planta i s’estudiarà també la cessió del tram de xarxa que es troba fora de la finca i, per tant, aquest passarà a integrar-se a la xarxa municipal.

L’esborrany del conveni i la modificació de l’ordenança van ser aprovats amb els sis vots a favor de l’equip de govern. Els dos grups municipals que formen l’oposició van coincidir en que l’acord era “molt positiu” pels interessos del municipi però el grup de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va abstenir i Units per Martorelles (UxM) va votar-hi en contra.

Share