Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès presentarà aquest dijous el projecte EcoRegió Montornès – Productes del Castell

L'objectiu és que els productes que s'elaboren a Montornès puguin ser distribuïts a les botigues del poble.

Aquest dijous, 26 de maig, a les 16 hores, tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament la presentació del projecte EcoRegió Montornès – Productes del Castell. Es tracta d’una iniciativa local d’economia de cicle curt que vol apropar i canalitzar sinergies entre els productors primaris (pagesos, propietaris de sòl agrícola, ramaders, etc.), els distribuïdors, i els punts finals de venda (bars, restaurants, botigues alimentàries, menjadors escolars, entre d'altres).

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Montornès, José A. Montero, el regidor delegat de l’Àrea d’Acció Social i responsable d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, i el president de Dynamislab, que desenvolupa el projecte EcoRegió Catalunya.

S’hi ha convidat productors, distribuïdors i establiments locals que, entre altres coses, duran a terme una sessió de networking en què podran exposar a la resta la seva activitat i necessitats.

Ampliar el mercat de consum entre les botigues del poble

L’objectiu del projecte és promoure cadenes curtes de distribució, i que els productes que es conreen i s'elaboren a Montornès puguin ser identificats i distribuïts a les botigues del poble, puguin ser consumits pel sector restaurador local, puguin ser estudiats i utilitzats a la nova Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental o arribin als menjadors escolars.

També es pretén trobar oportunitats per generar ocupació vinculada al sector, per recuperar espais de conreu en desús, per fomentar la creació de cooperatives o petites empreses que transformin productes i per generar una marca i distintiu propis.

La sessió d'aquest dijous a la tarda s’ha inclòs en la Setmana BIO per l’alimentació ecològica que es desenvolupa arreu de Catalunya amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològic.

Share