Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Montmeló contractarà 51 treballadors en plans d'ocupació aquest 2013

Fins al juny el consistori havia contractat 34 persones desocupades dins de les Mesures Especials de Foment de la Ocupació (MEFO).

El Govern de Montmeló vol reduir en la mesura de les seves possibilitats la taxa d'atur i per això s'ha marcat el repte d'oferir oportunitats de trobar un lloc de treball a les persones aturades. Si durant el 2012 l'Ajuntament va contractar 36 treballadors temporals en plans d'ocupació, per aquest 2013 n'ha previst 51 i a més tots amb fons propis. La xifra és molt elevada si tenim en compte que Montmeló té gairebé una població de 9.000 habitants i un pressupost de 9 milions d'euros.

Les Mesures Especials de Foment de la Ocupació, que es van posar en marxa l'any passat, volen dotar d'experiència laboral i reciclatge i també formació a aturats de llarga durada que tenen dificultats d'inserció en el mercat laboral. Els llocs que ocupen aquestes persones responen a necessitats especials dels serveis públics locals en àmbits com els Serveis Socials, l'Educació o les brigades d'obres i neteja. Aquests programes volen donar una oportunitat -segons el Govern- a persones que tenen serioses dificultats d'accedir al mercat laboral i reforçar alguns serveis públics.

De Gener a Juny del 2013, l'Ajuntament ha contractat 34 treballadors però les previsions apunten que fins a final d'any s'incorporaran 17 treballadors més: 12, de juny a octubre, i 5, de novembre a desembre, de 2013. La taxa d'atur de Montmeló es manté al voltant de la mitjana de la comarca i molt per sota dels municipis de l'entorn, així al maig a Montmeló hi havia 851 persones aturades, el que representa una taxa del 18,46% (Baix Vallès: 19,88% i Vallès Oriental: 17,81%) i molt per sota de Montornès o Mollet que superen de llarg el 21%.

Si comparem el nombre de plans d'ocupació propis amb altres municipis veïns cal destacar que Montornès -amb el doble de població- contractarà entre 30 i 40 treballadors destinant 300.000 euros- i a la banda alta, Parets donarà feina amb més de 80 treballadors.

790 contractacions en 2 anys a través de la Borsa de Treball

Durant aquest 2013 la Borsa de Treball municipal de Montmeló ha gestionat 175 ofertes de treball per a les quals s'han enviat prop de 780 persones inscrites a la Borsa. Des que va començar la legislatura -i segons dades de l'Ajuntament- 790 persones sense feina inscrites a la Borsa de Treball de Montmeló van aconseguir algun contracte pels quals s'han realitzat 4.884 contactes amb candidats inscrits a la Borsa.

 

Share