Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Progressiva reestructurarà el seu negoci traspassant les dues botigues de l'Eixample i mantenint en franquícia la del Barri Antic

La Cooperativa de Parets que actualment compta amb 54 treballadors negociarà modificacions d'horari, sou i si és necessari baixes, per afrontar la reestructuració de l'entitat.

Els socis de la Cooperativa la Progressiva -reunits en assemblea general- han donat llum verda al pla de viabilitat dels tres establiments comercials que la cadena de supermercats té a Parets. La baixada de les vendes arran de la crisi econòmica i la implantació al municipi d'una gran superfície -al sector IVECO- han condicionat aquest canvi que es posarà en marxa en els propers mesos.

Així les dues botigues del sector Eixample i Cal Jardiner seran traspassades, la del carrer Monistrol, actualment franquiciada per la marca SPAR, no té definit el seu futur. La voluntat de la Cooperativa és que SPAR assumeixi el traspàs i pagui un lloguer per les instal·lacions que són propietat de la Progressiva.

Pel que fa al supermercat de l'Avinguda Pedra del Diable la proposta és que sigui traspassat a una de les 3 cadenes alimentàries que ha presentat oferta que són: Miquel Alimentació, Condis i SuperServis&DUSA. L'acord previst és que la marca que assumeixi el traspàs subrogui els treballadors d'aquesta botiga.

En quant a la botiga matriu, ubicada al carrer del Raval, la voluntat dels socis és que sigui franquiciada per la mateixa empresa que es quedi amb el traspàs de la Pedra del Diable. La data del canvi encara està per determinar ja que molt probablement caldrà fer-hi obres de condicionament.

El futur de la plantilla

On més dubtes es plantegen és en el futur de la plantilla actual de la Progressiva formada per 54 treballadors. El 2011 va ser l'exercici econòmic que la Cooperativa va obtenir rècord en facturació anual amb 7,2 milions d'euros. La baixada del consum, els canvis d'hàbits de la població, l'agreujament de la crisi i la implantació del supermercat Mercadona al sector IVECO ha provocat una baixada de les vendes de l'11,7%.

Fonts de la Cooperativa han assegurat a Digital Vallès que quan l'Ajuntament va explicar el projecte de la zona comercial i d'oci IVECO a les Associacions de Comerciants del municipi es van comprometre a posar en marxa primer els espais d'oci i més tard el centre comercial.

Si bé és cert que l'obertura de Mercadona va suposar -segons el Govern local- la creació de 63 llocs de treball (37 d'ells paretans i 26 de nova contractació) i que quan obri ALDI es preveu contractar 15 treballadors, ara amb el pla de viabilitat a la Progressiva es pot produir una destrucció de llocs de treball encara no xifrada.

Fonts de la societat tenen sospites que amb aquests números serà impossible mantenir tota la plantilla. Tenen assegurada la seva continuïtat els treballadors que es subroguin a la Pedra del Diable i els que es quedin a la botiga del Raval. Els gestors volen negociar amb la plantilla les modificacions necessàries per garantir la viabilitat del negoci.

El que tenen clar els responsables de la Cooperativa és que si l'entitat centenària vol superar la crisi haurà de reduir el seu tamany i tornar als seus orígens quan només tenia la botiga del carrer del Raval.

 

Share