Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

A final d'any ja està operativa la nova empresa pública Montornès serveis i manteniment SL

El consell d'administració estarà integrat per 7 membres, 4 d'ICV-EUiA -que integra el Govern local- i un representant dels grups de l'oposició PSC, PPC i CiU.

Amb el vist-i-plau de totes les forces polítiques el darrer Ple de l'Ajuntament de Montornès -reunit divendres passat- va aprovar la constitució de l'empresa municipal Montornès serveis i manteniment SL. Aquest és el segon cop que en una sessió plenària es sotmet a aprovació a aquest punt ja que s'havia aprovat el 21 de març passat però la impugnació per part del PSC del plenari 'deixava en suspens' la possibilitat de tirar endavant amb els tràmits de l'empresa.

En aquesta ocasió el Govern d'ICV-EUiA ha introduït canvis respecte la proposta presentada 4 mesos abans i ha incorporat noves funcionalitats en àmbits com els de la promoció econòmica, el turisme i l'ocupació. L'empresa es dedicarà també al manteniment de parcs i jardins, l'enllumenat públic i la via pública, el desenvolupament d'activitats culturals, juvenils i educatives o el mantel Plniment i la reforma d'edificis públics.

Ara bé, segons ha pogut saber Digital Vallès, el punt es va traslladar de nou a la votació del Ple no pas per la impugnació del PSC sinó per complir tota la normativa necessària abans que es presenti al Registre Mercantil. En aquest sentit un dels tràmits que no s'havia fet durant el ple de març era el nomenament dels representants dels partits al Consell d'administració.

Control de l'empresa per part del Govern local

El Ple va aprovar la configuració del Consell d'administració de Montornès serveis i manteniment SL que serà un fidel reflex del resultat de les últimes eleccions municipals on ICV-EUiA va aconseguir la majoria absoluta. Així, els ecosocialistes tindran 4 representants, PSC un, PPC un i CiU un altre. L'objectiu del consell és que sigui un 'òrgan que funcioni i que garanteixi la pluralitat' tal com va dir el primer tinent d'alcaldia, Pascual López.

Pel que fa a la Junta General de la nova empresa estarà integrada pels 17 regidors de l'Ajuntament i tractarà les qüestions més importants com ara l'aprovació del pressupost. Si tot va bé, Montornès serveis i manteniment podria estar en funcionament a final del 2013.

De moment, un cop aprovada en ple la seva constitució ara caldrà esgotar el termini d'exposició pública dels seus estatuts, enviar-la al Registre Mercantil i posar-la en funcionament a final d'any quan ja podria estar plenament operativa, segons va dir el mateix López.

El PPC demana més informació sobre la contratació de personal

Malgrat que totes les forces de l'oposició van donar suport a la constitució de l'empresa municipal la portaveu del PPC, Cristina Tarrés, es va mostrar preocupada pel "sistema de contractació que utilitzarà" i va demanar que el Govern de Montornès no cometi els mateixos errors que l'Ajuntament de La Llagosta on els representants de l'oposició al consell d'administració han dimitit entre acusacions de manca de transparència.

Tarrés va afegir que l'empresa que s'acaba de constituir "té un repte per endavant" i va demanar la "màxima transparència a l'hora de contractar el personal". Des del Govern, el regidor de Promoció Econòmica, Pascual López, deia que encara falta concretar quin serà el sistema de contractació de personal que es tirarà endavant tot i que la idea és "aplicar els criteris utilitzats en la darrera convocatòria dels plans d'ocupació municipals".

Els regidors que integran el Consell d'administració seran: José A. Montero, Pascual López, Juan José Fernández i Rosa Viñallonga (ICV-EUiA), Eva Díaz (PSC), Miguel Angel Alvarado (PPC) i Josep Maria Lecina (CiU).

L'assessoria de Màrius Garcia Andrade

El Govern de Montornès ha utilitzat l'assessorament de l'advocat i consultor Màrius Garcia Andrade en la constitució de la nova empresa municipal Montornès serveis i manteniment SL. Tot i que el PSC va votar a favor, en el ple del 25 de juliol, consideren que no era necessària la contractació del que va ser secretari d'organització a ICV i regidor d'ICV-EUiA en diferents municipis com a "assessor" ja que l'Ajuntament podria haver rebut l'assessorament gratuït de la Diputació de Barcelona.

ICV-EUiA argumenta però que els honoraris de Màrius Garcia eren els més baixos en relació qualitat-preu de les tres ofertes presentades per encarregar els treballs d'assessorament i que el PSC no hi va posar cap impediment. Garcia hauria cobrat al voltant de 3.000 euros per aquestes tasques, des del PSC tampoc estan d'acord amb l'increment de la partida d'assessoria jurídica que ha dut a terme el Govern d'ICV-EUiA en el pressupost 2013.

Des del Govern asseguren que mai han demanat quina és la procedència política dels treballadors que han contractat i que en altres casos -d'assessors o empleats que són d'altres partits- l'oposició no ha dit res. A més, el Govern de Montero va facilitar tota la informació de les tres propostes als partits de l'oposició.

 

 

Share