Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La pròrroga per dos anys del contracte amb l'empresa CASSA garantirà l'aigua que necessita GRIFOLS de Parets

Amb els vots favorables del Govern municipal es va aprovar la pròrroga fins el març de 2016 del contracte de gestió i explotació del servei municipal d'aigua amb CASSA.

La companyia farmacèutica GRIFOLS, amb plantes ubicades a Parets, disposarà de l'aigua necessària per garantir la seva producció gràcies a la pròrroga del contracte que l'Ajuntament de Parets manté amb la Companyia Aigües de Sabadell, S.A. L'acord, que finalitzava el març de 2014, s'ampliarà dos anys més gràcies als vots favorables de PSC i PPC. De la seva banda, els grups de l'oposició, NOPP, CiU i ICV-EUiA, es van abstenir. La pròrroga de l'acord permetrà la construcció d'una canonada comuna entre l'Ajuntament de Parets i GRIFOLS que travessarà la carretera C-17 per tal de proveïr d'aigua la planta farmacèutica.

Així, CASSA invertira en aquests treballs 176.000 euros que amortitzarà en 27 mesos dins del termini establert de la pròrroga del contracte. D'aquesta manera el Govern té la garantia de CASSA que no pujaran les tarifes de consum de l'aigua pels veïns del municipi. L'acord amb CASSA inclou també un fons social d'uns 6.000 euros l'any que ha de servir per ajudar a les famílies més necessitades de Parets que no puguin pagar el rebut de l'aigua.

La incorporació d'aquest fons va fer canviar el vot d'ICV-EUiA que inicialment anava a votar en contra però va optar per abstenir-se. Nova Opció per Parets va demanar que aquest punt es deixés damunt la taula per poder estudiar amb detall el projecte de construcció de la nova canonada per GRIFOLS.

El portaveu de CiU, Xavier Martin, és partidari de recuperar la Societat Municipal de l'Aigua per no deixar en mans de tercers la gestió de l'aigua de Parets. Des del Govern, el regidor de Via Pública, Francesc Juzgado, justificava la pròrroga per tal de "no posar en perill algunes inversions previstes".

Cal recordar que el novembre passat el president de GRIFOLS, Víctor Grífols, va amenaçar amb deixar d'invertir a Parets si les administracions no li garantien l'aigua necessària per a la producció de la multinacional farmacèutica que el maig passat va inaugurar una nova planta de producció a Los Angeles, als EUA.

Veure notícia relacionada: GRIFOLS inaugura la seva nova fàbrica a Los Angeles, a Califòrnia, on ha invertit 50 milions d'euros

Share