Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Mollet pretén ingressar 10 milions d'euros amb la venda de cinc solars municipals a la Vinyota i la Farinera

Les empreses interessades en ubicar-se en alguns d'aquests terrenys per a ús industrial, comercial o serveis poden presentar la seva oferta fins el 17 d'octubre.

La delicada situació econòmica que travessa l'Ajuntament de Mollet ha portat al Govern Municipal, de PSC i CiU, a prendre la decisió de posar a la venda fins a cinc solars, de propietat municipal, amb l'objectiu d'obtenir el major nombre d'ingressos per les arques municipals. Així, a través de l'empresa pública Mollet Impulsa,  ha tret a licitació quatre solars situats al Polígon Industrial de La Farinera, per a ús industrial, comercial i serveis, i un altre solar públic a la zona de La Vinyota per a usos comercials i/o de servei.

Els quatre solars ubicats a la Farinera, es troben ubicats per damunt de la via del tren i molt a prop de la Ronda dels Pinetons, el terreny més gran ocupa un sostre de 8.600 metres quadrats i es posa a la venda per 3,7 milions d'euros. La resta són de 5.724 m2, 3.961 m2 i 2.742 m2, amb imports de venda de 2,4 milions d'euros, 1,7 i 1,1 respectivament.

L'únic solar a la zona de la Vinyota té un sostre de 2.560 metres quadrats -entre la Plaça d'Andalusia i el carrer Enric Morera- i s'ha licitat per valor d'1,08 milions d'euros. El darrer solar que queda lliure a la Vinyota està al costat d'on en l'actualitat l'empresa PBS Construccions ha iniciat les obres de construcció d'una gran superfície comercial -supermercat Mercadona- i una residència geriàtrica.

L’objectiu d’aquesta licitació -segons el Govern Municipal- és "la reactivació econòmica d’aquests espais i incentivar la creació de nous llocs de treball". Segons el regidor de Planejament Urbanístic, Josep Garzón, aquesta licitació “permet publicitar i donar a conèixer els espais on es pot generar nova activitat econòmica a la ciutat”.

Aquesta és la primera oferta de venda de solars públics a La Farinera després que la justícia donés la raó a l’Ajuntament en el contenciós amb la Generalitat i el polígon fos inclòs dins de la Trama Urbana Consolidada de la ciutat, una qualificació urbanística que permet la instal·lació d’establiments comercials a més de serveis i industrials.

Cap activitat econòmica per ara a La Farinera

Encara que fa més de dos anys que el polígon La Farinera està urbanitzat des d'aleshores no s'ha produït la instal·lació de cap activitat econòmica. A final del 2012 la societat Mollet Impulsa va adjudicar el primer solar d'ús industrial i de serveis del polígon a l'empresa Progeral España per ubicar un rentat de cotxes i un sortidor de benzina amb el nom de La Ballena Azul.

Tot i que Progeral és una empresa amb molta implantació a l'àrea metropolitana i al Vallès Oriental finalment va fer marxa enrere i va decidir no ubicar-se en aquest espai on havia d'invertir uns 244.000 euros.

Les empreses que estiguin interessades en ubicar-se en algun d’aquests terrenys per a ús industrial, comercial i de serveis poden presentar la seva  oferta a Mollet Impulsa fins el proper 17 d’octubre. Veure clàusules.

Veure notícia relacionada:

El polígon industrial la Farinera, de Mollet, podrà acollir establiments comerciants

Share