Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Monràs liderarà una comissió de treball per impulsar la formació i l'ocupació juvenil entre 5 ciutats europees

Un 30% de la població molletana d'entre 16 i 35 anys està a l'atur, actualment la ciutat és la tercera de la comarca amb més aturats: 5.814 (20,61%).

Representants de les ciutats de Rivoli (Itàlia), Ravensburg (Alemanya), Montelimar (França) i Kranj (Eslovènia) han signat un acord en què els municipis es comprometen a treballar en comú per fomentar l’ocupació laboral i els intercanvis professionals amb els joves en les respectives ciutats. Els alcaldes d’aquestes ciutats, que estan unides per diferents protocols d’agermanament, es van trobar divendres a Rivoli per celebrar el 30 aniversari de l’agermanament entre la ciutat italiana i Ravensburg. Per part de Mollet, també hi va assistir el regidor d’Agermanaments, Joan Daví, de CiU.

El manifest considera que cal trobar vies que millorin el problema de la manca de feina per als joves: “En els moments actuals, l’atur juvenil és un tema de màxima preocupació. En aquest àmbit, però, la crisi pot ser també una oportunitat pels nostres joves; d’aprofitar el coneixement i la formació que els ofereix el trencament de fronteres de la societat actual”.

L'alcalde de Rivoli va proposar la creació d'una comissió de treball que estarà liderada per Monràs, per tal d'impulsar la formació i l’ocupació juvenil i donar forma concreta al document signat. A Catalunya, un 52% de la població d'entre 16 i 24 anys no té feina, i en el cas de Mollet, un 30% de la població d'entre 16 i 35 anys tampoc té feina.

L'atur va tornar a pujar de nou durant l'agost a la ciutat en un 0,28% després de descensos anteriors. A Mollet hi ha 5.814 aturats, un 20,61%, la xifra és una de les més altes del Vallès Oriental. A més, la taxa de desocupació a Mollet està per sobre la mitjana comarcal que és del 17,35% i de la mitjana del territori baixvallesà que és del 19,22%.

Cal recordar que l'Ajuntament de Mollet, va aprovar en el plenari del 25 de juny, una moció en la qual va demanar la posada en marxa d’un pla de xoc contra l’atur juvenil als Governs de l'Estat i de la Generalitat.En el marc d’aquesta trobada celebrada divendres a Rivoli, s’ha signat per primera vegada un acord de col·laboració entre Mollet i la ciutat eslovena de Kranj i s’han enfortit els llaços que ja existeixen amb Ravensburg.

Share