Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'empresa llagostenca Lékué obté el Premi Nacional de Disseny i un Design Award al Japó

Amb una plantilla de 160 treballadors durant el 2012 va facturar 23 milions d'euros i aquest any preveu arribar fins els 26 milions.

La firma Lékué, va obtenir aquest dilluns el Premi Nacional de disseny en la categoria d'empreses que va lliurar aquest dilluns el Príncep Felip a València. L'empresa, situada al polígon industrial de La Llagosta, acumula una dotzena de premis després que la setmana passada s'emportés també un Design Award al Japó. En el darrer reconeixement, el jurat va valorar la vocació de disseny integral i la capacitat de creixement i internacionalització de Lékué que distribueix els seus productes en 40 països diferents, a través de 10.000 punts de venda diferents.

Igualment es va valorar l'aposta per apropar el disseny a la ciutadania com a font de creació de valor en productes de consum de baix cost. A més dels dos premis rebuts en els darrers dies, Lékué ja compta també amb un DME o un Delta d'Or de disseny industrial del FAD.

L'empresa va néixer als anys 70 quan fabricava productes de silicona per a tercers, i fa una dècada es va especialitzar en estris de cuina amb marca pròpia. Des d'aleshores ha duplicat el seu volum i amb una plantilla de 160 treballadors va facturar el 2012, 23 milions d'euros, i per aquest 2013 ha previst arribar als 26 milions.

Lékué manté des de sempre unes exportacions a l'entorn del 80%. Així, tenia el seu primer mercat al Japó abans que es produís el tsunami i després d'aquest període d'estancament, França, EUA i Espanya, s'han situat al capdavant dels països amb major quantitat de vendes.

L'empresa, amb seu a La Llagosta, està controlada pel fons Espiga, la família fundadora Llorente -que compta amb un 24% del capital- i Costa, amb un 4%.

Share