Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Panrico vol acomiadar la meitat de la plantilla i reduir un 45% el sou a la resta de treballadors dins del pla de viabilitat

Els sindicats -que han refusat la proposta de l'empresa de fer fora 1.900 empleats- confien que negociaran abans d'entrar el 30 de setembre en concurs de creditors.

Els treballadors de Panrico han rebutjat aquest dissabte el pla de viabilitat presentat per la companyia, que preveu l'acomiadament de més de 1.900 treballadors fins a l'any 2015, i han decidit trencar les negociacions. L'empresa ha presentat als sindicats un pla que suposa l'acomiadament, des d'ara fins al 2015, d'un total de 756 treballadors en fàbrica, 483 tècnics en venda, 600 autònoms i 75 alts càrrecs. Això suposa més de 1.900 treballadors de la plantilla dels 4.000 treballadors que té l'empresa.

Els acomiadaments es portarien a terme amb unes indemnitzacions de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats, i a més s'aplicaria una retallada d'entre el 35% i el 45% a les nòmines dels empleats. El representants sindicals d'UGT han indicat que aquest pla és inviable i que per això han decidit trencar negociacions amb l'empresa, a l'espera de tornar a seure a negociar abans del 30 de setembre per evitar que la companyia entri en concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments.

La direcció de Panrico -que compta amb una planta a Santa Perpètua de Mogoda- va anunciar la setmana passada la seva decisió de suspendre temporalment el pagament de les nòmines dels seus 4.000 treballadors a causa de problemes de tresoreria per poder donar resposta als seus compromisos amb els proveïdors i mentre prepara un nou pla industrial amb els ajustos necessaris.

Panrico compta amb cinc fàbriques a tota Espanya i dues més a Portugal. A la Península Ibèrica hi ha centres de producció a Puente Genil (Còrdova), Paracuellos del Jarama (Madrid), Valladolid, San Ginés (Múrcia) i Santa Perpètua. A més, hi ha dues fàbriques a Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria.

Share