Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els treballadors de Panrico decideixen en assemblea anar a la vaga indefinida a partir del 7 d'octubre

Només retiraran la mesura -aprovada aquest dissabte- si la direcció de l'empresa paga abans la nòmina d'aquest setembre.

Els treballadors de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda han acordat aquest dissabte en assemblea convocar una vaga indefinida a partir del proper 7 d'octubre en protesta per l'ERO presentat per la companyia que vol acomiadar 1.914 persones a les fàbriques que la firma té tot Espanya i rebaixar els sous entre un 35 i un 45%. Des del comitè intercentres a Catalunya, que l'aturada es mantindrà fins que la direcció de Panrico no s'assegui a negociar i pagui les nòmines als empleats. La resta de fàbriques al territori espanyol ha decidit secundar també la vaga indefinida.

Panrico que és la companyia líder al mercat de la brioixeria a tota Espanya, ha plantejat als sindicats l'eliminació de 1.914 llocs de treball, gairebé la meitat de la plantilla, a totes les plantes que té a Espanya, i una reducció del sou de la resta de treballadors de fins al 45%.

L'empresa, a més, ha decidit suspendre el pagament de la nòmina als prop de 4.000 empleats per poder afrontar el pagament als seus proveïdors. Panrico no ha explicat com afectaran les retallades anunciades a les diferents fàbriques, per això l'ambient entre els empleats és d'indignació i ganes de mobilització.

Panrico, fabricant de Donuts, Bollycao i Donettes, entre altres productes, a unes 300 persones a Catalunya -cap a 190 a la planta de Santa Perpètua de Mogoda- i la resta a les oficines d'Esplugues de Llobregat.

La majoria de treballadors tenen entre 35 i 52 anys i el sou mitjà a Santa Perpètua és d'uns 1.200 euros. L'aplicació d'una retallada salarial d'entre el 35 i el 45% deixaria un gran nombre de persones per sota dels mil euros mensuals i en una situació de vulnerabilitat, segons el comitè d'empresa.

Share