Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un acord entre la Generalitat i Abertis rebaixarà fins al 50% el peatge de la C-33, a La Llagosta, pels usuaris habituals, a partir del 2014

El peatge va ser gratuït pels posseïdors de Teletac -els dies feiners- durant els Governs Tripartits a la Generalitat però CiU va eliminar la bonificació l'any passat.

El Consell de Govern ha aprovat una rebaixa dels peatges que afecta, entre d'altres, l'autopista C-33, a La Llagosta. L'objectiu, d'aquesta mesura pactada amb Abertis, és que els usuaris de totes les autopistes de Catalunya acabin pagant un preu equitatiu per quilòmetre. Segons els descomptes acordats, a partir de l'1 de gener 2014 els usuaris de l'autopista baixvallesana, de dilluns a divendres, tindran un descompte de gairebé el 50% a la C-33, si són posseïdors de Teletac.

El de La Llagosta, és l'últim peatge de pagament que queda a la primera corona metropolitana, i des dels anys setanta se'n reivindica la gratuïtat o la seva supressió. Això es va fer realitat per als usuaris habituals el 2006 -durant els Governs Tripartits a la Generalitat- però l'any passat -ja amb CiU al Govern Català- es van endurir els requisits per acollir-s'hi i en van quedar fora la majoria de vehicles que hi passen.
 
El pacte inclou però que Abertis faci obres de millora d'accessos per un import d'uns cent milions d'euros, el cost de les quals assumirà la Generalitat. El més destacat serà la perllongació de la C-32 entre Blanes i Lloret.

La mesura s'adopta després de la important caiguda del trànsit en les autopistes com la del Garraf que ha arribat enguany al 12%.  El descens és encara més important si afegim l'acumulat des del 2007, que arriba al 36%. L'acord no suposarà l'allargament de la concessió de les autopistes. La Generalitat aportarà una compensació a les concessionàries i confia en un augment significatiu del trànsit a partir d'ara per minimitzar al màxim aquest import.

Monràs demana explicacions al conseller Vila per les rebaixes

Davant de l'anunci del Govern Català, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha demanat explicacions al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Monràs, membre de la Comissió de Peatges, ha enviat una carta al conseller Vila en la qual li demana que convoqui urgentment aquest organisme amb l’objectiu d’explicar “com i de quina manera pensen aplicar aquesta rebaixa i si realment l’usuari tindrà una rebaixa directa en la tarifa del peatge”.

El batlle molletà també ha demanat al conseller que, per mitjà de la Comissió de Peatges, es treballi per tal “d’establir un sistema homogeni de peatges a tot el país, que actualment no existeix, fet que dóna lloc a situacions injustes, com és el cas de les bonificacions que sí s’han mantingut en altres peatges com el del Túnel del Cadí”.

Share