Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els treballadors de Panrico faran vaga indefinida a partir del 13 d'octubre

La direcció de la companyia vol evitar l'aturada i per això anuncia que pagarà part de la nòmina de setembre el 9 d'octubre.

El sindicats CGT, CCOO i UGT amb presència a les diferents fàbriques de Panrico S.A, han convocat vaga indefinida a tot l'Estat a partir del diumenge 13 d'octubre. Les plantes de producció es troben a Santa Perpètua de Mogoda, Valladolid, Madrid, Puente Genil i Saragossa. L'empresa vol acomiadar una part important de la plantilla, rebaixar el sou als treballadors que contiuïn a la firma i encara no ha pagat la nòmina de setembre. Els acomiadaments previstos són 1.914 treballadors: 75 càrrecs intermitjos, 756 treballadors de producció, 600 autònoms i 473 de suport.

La direcció de Panrico S.A ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats i a pagar en 24 mesos. Pel que fa a la rebaixa salarial seria d'entre el 35 i el 45% de mitjana en el personal en plantilla i del 20% als autònoms.

Mala gestió per part de l'empresa

En un comunicat el sindicat CGT ha mostrat el se rebuig a les propostes de l'empresa ja que repercuteixen sobre la plantilla "el que en veritat ha estat una nefasta gestió per art d'aquells que organitzen el funcionament de la fàbrica i la distribució dels productes. És incomprensible que es faci una distribució de menys productes dels que es consumeixen". I és que segons la CGT els transportistes autònoms podrien vendre 10.000 pans més i 4.000 Donuts/Donettes i Bollycaos més per la demanda que tenen.

El mateix sindicat deixa entreveure que la direcció de Panrico podria estar fent "enginyeria comptable" per tal que els números de l'empresa surtin en negatiu, un fet molt habitual que es produeix en moltes empreses. D'aquesta manera poden justificar l'acomiadament de treballadors fixos i substituir-los per nous. Segons la CGT a cada fàbrica de Panrico hi ha 50 contractacions de treballadors nous cada dia.

Comunicat de l'empresa per evitar l'aturada indefinida

La direcció de Panrico ha anunciat que pagarà part de les nòmines dels seus empleats a partir de la pròxima setmana, una decisió que pretén evitar que se celebri la vaga indefinida que havien convocat els sindicats. La companyia ha emès un comunicat en què assegura que "es compromet de manera immediata a començar a pagar parcialment les nòmines a empleats i les factures a autònoms".

"En un exercici d'esforç, i per garantir l'operativa, dimecres que ve, 9 d'octubre, es farà al primer pagament d'un import mínim de 500.000 euros. Aquest import serà distribuït entre tots els treballadors i autònoms de manera igualitària", afegeix la nota de l'empresa.

La companyia afegeix que "sempre que es garanteixi la pau necessària per operar amb normalitat i en la mesura en què la disponibilitat de les línies de circulant ho permeti, la companyia es compromet a seguir fent pagaments setmanals com a mínim per aquest mateix import fins a establir una total normalitat amb la màxima rapidesa possible".

La Generalitat ajudarà Panrico a l'hora de negociar amb els bancs

El Govern Català ajudarà la direcció de Panrico a negociar amb els bancs la concessió de crèdits per reprendre l'activitat productiva i comercial i d'aquesta manera fer front als pagaments de nòmines i dels proveïdors. El conseller d'Empresa, el vallromaní Felip Puig, va dir divendres que aquesta ajuda no suposaria l'aportació de fons per part de la Generalitat ni l'acceptació de riscos financers.

Share