Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els treballadors de Panrico desconvoquen la vaga indefinida després d'arribar a un acord amb la direcció de l'empresa

Aquest dimecres es va fer un primer pagament de 140 euros de la nòmina de setembre que s'anirà repetint fins a final de mes.

La plantilla de Panrico ha donat marxa enrere i ha decidit desconvocar la vaga indefinida que havia previst iniciar aquest diumenge 13 d'octubre després d'arribar a un acord amb la direcció, liderada per Carlos Gila, pel que la companyia catalana es compromet a pagar la nòmina de setembre i les factures pendents en terminis setmanals. En la reunió de mediació, celebrada aquest dijous a Madrid, els treballadors es van comprometre a a no fer vaga mentre es respectessin els pagaments.

D'aquesta manera, l'empresa abonarà la resta de la nòmina de setembre, després d'haver realitzat un primer pagament de 140 euros aquest dimecres, el 16 d'octubre amb un mínim d'un milió d'euros (uns 280 euros lineals per treballador), el 23 d'octubre amb un altre milió i el dia 30 s'abonarà la resta fins a completar la mensualitat, segons els sindicats.

A més, la nòmina corresponent a octubre s'abonarà íntegrament el 14 de novembre, si bé aquests terminis podrien avançar-se si la companyia, actualment en preconcurs de creditors, disposa de liquiditat suficient. Segons l'acord, Panrico informarà als treballadors de l'evolució de les gestions per salvar a la companyia i del resultat dels avals que s'estan portant a terme amb les diferents comunitats autònomes, així com de les possibles línies de crèdit.

També s'ha constituït una taula de negociació per al futur de Panrico, que tindrà una durada d'unes quatre setmanes, i l'empresa treballa en una pla de viabilitat, ja que perd diàriament 150.000 euros. Dilluns passat, Panrico va iniciar l'abonament de les factures dels autònoms amb un primer pagament de 752 euros a un col·lectiu d'al voltant de 1.900 autònoms que té l'empresa d'alimentació.

Les mobilitzacions per part de la plantilla es van intensificar quan, a més del retard en el pagament de les nòmines, la direcció va anunciar fa unes quantes setmanes un pla de viabilitat en el qual es preveu l'acomiadament de 1.914 treballadors d'una plantilla de 4.000 fins a l'any 2015: 756 treballadors en fàbrica, 483 tècnics en venda, 600 autònoms i 75 alts càrrecs.

El Grup Panrico, amb planta de producció a Santa Perpètua de Mogoda, compta amb fàbriques a Espanya i Portugal, comercialitza pa i brioixeria -des de fa més de 50 anys- amb marques com Pa Panrico, Donuts, Bollycao, Donettes, La Bella Easo i Qé!.

Share