Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès aprova les ordenances fiscals del 2014 que inclouen una rebaixa de 10 euros en l'impost de les escombraries

L'IBI s'incrementarà un 0,60% de mitjana mentre que es congelarà l'impost de vehicles i l'IAE.

Els veïns de Montornès pagaran l'any que ve 10 euros menys en el rebut de la recollida de les escombraries tal com es va aprovar en el Ple ordinari celebrat dijous. El Govern d'ICV-EUiA va proposar el pagament de 122 euros anuals el 2014 per aquest servei malgrat que continuarà sense oferir-se els diumenges. El portaveu del PSC, Daniel Cortés, va recordar que la baixada del rebut no es devia a la gestió dels ecocialistes sinó a "una disminució en la prestació d'aquest servei".

Josep M. Lecina, de CiU, opinava que "personalment sacrificaria la reducció de 10 euros a l'any per incorporar de nou la recollida els diumenges", una qüestió que ha aixecat molta polèmica des de fa temps a les xarxes socials. I és que el portaveu socialista i exalcalde, Daniel Cortés, ha denunciat l'acumulació de tones de brossa en els contenidors tots els dilluns al matí, fet que provoca -segons el seu grup- males olors i la presència de rosegadors.

El Govern de Montornès mantindrà les bonificacions en l'impost de les escombraries per l'ús de les deixalleries així com deduccions per les persones aturades i per a locals i naus que estan buides. Precisament la baixada d'aquest impost suposarà una pèrdua d'ingressos de 84.000 euros per l'any vinent.

L'IBI pujarà per l'exigència de l'Estat un 0,60% de mitjana

A més de la rebaixa de del rebut de la brossa el Govern de Montornès aprovava -amb l'abstenció de PPC i CiU, i el vot en contra el PSC- la congelació de l'impost de vehicles i de l'IAE (impost d'activitats econòmiques). On sí que es produirà un increment és pel que fa a l'Impost de Béns Immobles que pujarà un 0,60% de mitjana ja que -segons ICV-EUiA- cal aplicar l'exigència de l'Estat d'una pujada del 4%. Per alleugerir la pujada l'Ajuntament de Montornès ha rebaixat el coeficient del valor cadastral a un tipus del 0,61%.

Aquesta pujada va ser el principal motiu pel qual el grup municipal socialista va decidir votar en contra de les ordenances fiscals del 2014. Daniel Cortés va avançar que el seu grup presentarà al·legacions i que demanaran "la congelació" d'aquest impost tal com fan la majoria de municipis de l'entorn de Montornès.

En global i segons el regidor de Promoció Econòmica, Pascual López, l'actualització de les ordenances fiscals per l'any que ve suposaran una reducció de 36.000 euros en els ingressos previstos en el pressupost de l'Ajuntament.

Increment de la despesa social

L'Ajuntament de Montornès va destinar el 2012 uns 250.000 euros del seu pressupost a polítiques de caràcter social. Durant aquest 2013 ha continuat concedint ajudes a les famílies més necessitades del municipi i ha centrat els seus esforços en ampliar el nombre de beneficiaris de les beques menjador que concedeix el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

En total 124 nens i nenes han sol·licitat una beca menjador a Montornès, 61 de les quals han estat atorgades pel CCVO i 40 més per l'Ajuntament de Montornès.

Share