Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Baix Vallès comparteix projecte i estratègies pel suport i desenvolupament del sector farmaquímic

El projecte proposa que s’obrin nous marcs d’intervenció i desenvolupament al voltant del sector agroalimentari.

Aquest dimarts ha tingut lloc una trobada per impulsar el projecte Baix Vallès Pol Emprenedor per la Salut, en la qual s’ha posat en comú l’estat de desenvolupament de les diferents accions i estratègies per potenciar el sector de la indústria farmaquímica del Baix Vallès. Els municipis d'aquest territori compten amb una important presència d’empreses relacionades amb la farmaquímica i la biotecnologia vinculades a la salut. Aquest sector és un dels que millor està resistint la crisi econòmica i, fins i tot, s’està creant ocupació.

A més, es tracta d’un sector escassament afectat pels processos de deslocalització, entre d’altres raons, perquè necessita mà d’obra molt especialitzada. El projecte Baix Vallès Pol Emprenedor per la Salut pretén aprofitar i potenciar aquestes característiques amb l’objectiu de millorar l’economia i l’ocupació al territori del Baix Vallès.

Paral·lelament, també proposa que s’obrin nous marcs d’intervenció i desenvolupament al voltant del sector agroalimentari, com un àmbit també d’importància sectorial i forta implantació territorial.

El pol, dinamitzat per l’empresa municipal Mollet Impulsa de l’Ajuntament de Mollet, parteix de la suma de voluntats i recursos dels sector privat i públic, i té diferents eixos d’actuació: formació, ocupació, innovació o emprenedoria.

Per fer-ho, compta amb la col·laboració de l’Agrupació Industrials del Baix Vallès, la Fundació Sanitària Mollet, les empreses municipals d’EMFO i Mollet Impulsa, la Societat Cooperativa Sant Gervasi i el finançament del Departament Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el SOC i el Fons Social Europeu (projectes innovadors i experimentals).

Les àrees de Promoció Econòmica presents a la reunió d’aquest dimarts han estat les dels ajuntaments de Montornès, Montmeló, Santa Maria de Martorelles, Martorelles, La Llagosta i Palau de Plegamans.

Durant la trobada, Inkèmia-IUCT ha explicat el Fons d’Inversió amb l’objectiu d’atraure empreses i emprenedors relacionats amb el sector de les ciències de la vida; l’Escola Sant Gervasi i d’EMFO han parlat del projecte Adapta Verda (orientació i intermediació especialitzada per una oferta integrada de formació professional i ocupacional); i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès ha explicat l’enquesta que ha elaborat per conèixer les necessitats qualificadores i formatives del sector i les perspectives de futur. Durant la reunió també s’ha informat dels passos que s’estan fent per a difondre tots els projectes i estratègies del Pol Emprenedor.

Share