Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El pla de viabilitat de la Cooperativa la Progressiva preveu el traspàs de les botigues del carrer Raval i de l'Avinguda Pedra del Diable

La cadena d'alimentació SuperServis&DUSA es farà càrrec dels dos establiments mentre que el del carrer Monistrol mantindrà la franquícia de la firma SPAR.

A partir del proper dimarts 19 de novembre la botiga de la Cooperativa la Progressiva, situada a l'Avinguda Pedra del Diable, serà gestionada per la cadena SuperServis&DUSA. La mesura s'inclou dins del pla de viabilitat que l'assemblea extraordinària de socis va aprovar el passat divendres. Pel que fa a l'establiment del carrer del Raval -el més antic de la cooperativa- serà traspassat també a SuperServis&DUSA a partir del 3 de desembre.

Inicialment al Raval la idea plantejada era la d'establir una franquícia però s'ha optat pel traspàs ja que sinó seria molt difícil la subsistència. On finalment no hi haurà canvis serà a la botiga del carrer Monistrol que mantindrà la franquícia amb SPAR.

La proposta avalada pels socis de la Cooperativa tindrà menys repercussions sobre els 54 treballadors que hi havia en la cadena de supermercats paretana. Així, segons ha pogut saber Digital Vallès, tota la plantilla de la Pedra del diable serà subrogada per SuperServis mentre que a l'establiment del Raval es preveu l'acomiadament d'un màxim de 5 treballadors.

Durada dels contractes amb SuperServis&DUSA

El traspàs del supermercat de la Pedra del Diable està previst per un període de 20 anys i el del Raval per 8 i/o 10 anys. Quan es compleixin aquests terminis la Cooperativa podrà recuperar la gestió de les botigues. Al Raval, la Cooperativa mantindrà el seu obrador que li permetrà subministrar productes d'elaboració pròpia (embotits i carns) a les botigues de Pedra del Diable i del Raval.

També és molt probable que els mateixos productes es puguin distribuir en altres establiments de la mateixa cadena SuperServis&DUSA de la ciutat de Barcelona. Pel que fa als socis de la Cooperativa mantindran avantatges en les seves compres i continuaran gaudint de descomptes.

El pla de viabilitat que executarà l'entitat centenària arriba després d'una baixada de vendes de l'11,7%. El 2011 va ser l'exercici econòmic que la Cooperativa va obtenir rècord en facturació anual amb 7,2 milions d'euros. Però la baixada del consum, els canvis d'hàbits de la població, l'agreujament de la crisi i la implantació del supermercat Mercadona al sector IVECO ha provocat la baixada en la facturació.

Veure notícia relacionada:

La Progressiva reestructurarà el seu negoci traspassant les dues botigues de l'Eixample i mantenint en franquícia la del Barri Antic

Share