Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Aquest diumenge es presenta el llibre de la història del Ciclisme a Parets, obra de Carles Font i Jordi Seguer

El volum de 180 pàgines fa un repàs de tota la trajectòria de les entitats ciclistes locals que hi ha hagut al poble.

El Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez acollirà el pròxim diumenge 25 de setembre, a les 12 del migdia, l’acte de presentació d’un nou volum de la col·lecció Entitats Locals titulat ‘El Ciclisme a Parets’, obra dels historiadors i periodistes, Carles Font i Jordi Seguer. El volum de 180 pàgines fa un repàs de tota la trajectòria de les entitats ciclistes locals que hi ha hagut al llarg de la història: el Club Ciclista Parets Tamarindo (1958) i l’Associació Ciclista Parets (1979).

Però abans del naixement dels dos clubs, a Parets ja se celebraven curses de competició. La primera prova va tenir lloc el 1927 i la va organitzar la casa Joan Castells mentre que posteriorment se’n van celebrar durant les Festes Majors dels anys 30.

Un dels períodes daurats de la història va coincidir amb l’estada a Parets del seleccionador nacional de ciclisme amateur, José Chover. Aquest fet va portar a la creació el 1958 del Club Ciclista Parets que va patrocinar la marca del popular refresc Tamarindo. L’entitat va desaparèixer el 1964 després de no poder celebrar un Campionat Amateur per manca de permisos.

“L’Avi Martí”, Josep Martí, de Can Tiet, va ser el capdavanter del naixement de l’Agrupació Ciclista Parets el 1979. El nou club va potenciar el ciclisme de base, va disposar d’un potent equip de categoria cicloesport i també de veterans.

A més, va destacar per la bona organització de Curses durant la Festa Major o l’aniversari de la Penya Blanc Blava Parets-Lliçà. També va promoure l’organització de la Volta al Vallès de ciclisme cadet, curses de trial-sin, mountain bike, sortides dominicals i també marxes cicloturistes.

El llibre ‘El Ciclisme a Parets’ dedica apartats especials a personatges rellevants del ciclisme paretà com Eusebi Negre, Joan Volart, Llorenç Plantada, Josep Sesat, Josep Martí, Gabriel Vela, Sebastià Martí, Domènec Turull, Miquel Parera, Joaquim Rodríguez o la secció de Ravet Bike.

Share