Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Daniel Cortés no repetirà com a candidat del PSC a l'alcaldia de Montornès el 2015

El que va ser batlle de Montornès, entre 2003 i 2011, anuncia que dóna un 'pas enrere' per impulsar una renovació al grup municipal.

Finalment s'han esvaït els dubtes i Daniel Cortés no encapçalarà la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya de Montornès a les eleccions municipals previstes pel maig de 2015. Aquest dissabte durant la visita del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la caseta que l'agrupació socialista montornesenca té al recinte firal s'ha confirmat la seva renúncia.

Cortés ha explicat a Digital Vallès que ha posat a disposició del partit el seu càrrec de regidor-portaveu del grup municipal de Montornès i de vicepresident primer del Consell Comarcal del Vallès Oriental. "Crec que és un bon moment per anunciar que no seré el candidat a l'alcaldia. Faig un pas enrere per motius personals, em vull dedicar molt més a la meva família".

Daniel Cortés es va incorporar com a regidor del grup municipal socialista el 1999 durant l'alcaldia de José Ruiz Alarcón. El febrer del 2003 el va rellevar com a batlle i poc després guanyaria les seves primeres eleccions municipals amb 7 regidors. El 2007, el PSC va mantenir l'alcaldia -tot i perdre un regidor- i gràcies als acords de govern amb CiU i PPC. El 2011, els socialistes passaven a l'oposició després de perdre un regidor i que José A.Montero, candidat dels ecosocialistes, assolís la majoria absoluta.

El futur cap de llista es decidirà en primàries

El nom del possible candidat/a a l'alcaldia de Montornès del PSC es resoldrà ben aviat a través de la convocatòria d'unes eleccions primàries a les que podran participar la seixantena de militants i simpatitzants de l'agrupació local.

Segons ha pogut saber Digital Vallès durant el procés es podria presentar més d'un candidat/a que aniria des de membres de l'actual grup municipal com també d'altres militants-simpatitzants que no formen part del grup a l'Ajuntament.

El que no està clar és que Cortés mantingui la seva acta de regidor fins a final de legislatura. La decisió la prendrà l'agrupació local del PSC de Montornès. Durant aquest últim mandat i des de l'oposició Cortés ha plantat cara al nou govern amb majoria absoluta d'ICV-EUiA presentant diverses demandes per  vulneració dels drets fonamentals dels grups de l'oposició.

Per Cortés la gestió del Govern d'ICV-EUiA està plena d'errades, un fet que segons l'encara portaveu socialista "demostra la manca d'experiència política del Govern de Montero". L'exbatlle socialista ha dit que continuarà treballant per fer possible la construcció del nou edifici de l'Escola Palau d'Ametlla, actualment en aules prefabricades i ha denunciat que "moltes de les crítiques que rebíem els socialistes en anteriors mandats no tenien fonaments. L'alcalde Montero ha hagut de fer marxa enrere en molts dels seus projectes", el darrer ha estat el trasllat del Casal d'Avis de la zona centre, segons ha explicat el mateix Cortés.

Share