Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

NOPP, CiU i Ara Parets ERC donen suport al manifest de l'ANC 'Els Ajuntaments per la independència'

Les tres forces polítiques es comprometen, entre d'altres, a participar a l'Assemblea de Càrrecs Electes si aquesta es constitueix després del 27-S.

Nova Opció per Parets, CiU i Ara Parets Esquerra Republicana de Catalunya han signat aquest dimarts al vespre el manifest 'Els Ajuntaments per la independència' que promou l'Assemblea Nacional Catalana. En el document, de 4 punts, els alcaldables de les tres forces polítiques es comprometen a donar suport, a l’adhesió de l'Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

També donaran suport a les campanyes que s’impulsin des de Parets "per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa".

En el tercer punt, els alcaldables assumeixen que "en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, donaran suport a que l'Ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol".

Per últim, NOPP, CiU i Ara Parets ERC donaran suport a la proposta que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern.

En el manifest s'indica que "aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional".

Tot i que l'ANC també va oferir la possibilitat de signar el manifest a PSC, ICV-EUiA i a Podemos, les tres forces polítiques van decidir no secundar el text.

L'Assemblea Nacional Catalana confia que les forces favorables a la independència de Catalunya siguin majoritàries a les eleccions municipals del 24 de maig.

En la consulta del 9 de novembre el Sí-Sí es va imposar a Parets amb 4.122 vots mentre que el Sí-No va obtenir 729 vots i el No 360.

Share