Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Eleccions Municipals 2015: 7 candidatures, 3 sense representació actual, es presenten a Vallromanes

iVall, que es va quedar a 4 vots del triomf el 2011, aspira a trencar la majoria de govern que tenen MxV-ERC i CiU.

Fins a 7 formacions polítiques concorreran el proper 24 de maig en les eleccions municipals a Vallromanes. El mapa polític resultant dels comicis de 2011 va deixar un plenari amb 3 partits igualats amb 3 regidors cadascun. Ara bé, entre les eleccions de 2011 a les de 2015 hi ha hagut una moció de censura que va deixar fora del govern a iVall i que va trencar el pacte entre els independents i CiU.

Des de l'estiu de 2012, CiU i Més per Vallromanes ERC van refer un pacte que ha estat valorat molt positivament per les dues forces polítiques. Qui aspira a donar el tomb el 24 de maig és el renovat partit Independents de Vallromanes que ha apostat per una cara nova, la de Jordi Alburquerque, portaveu del grup municipal.

A les primeres posicions de la candidatura s'hi troben també Joan Gimferrer, Joaquim Masdeu, Teresa Riera i Marta Illescas. Els actuals regidors Albert Jubierre i Carles Ortiz baixen al 6è i 11è lloc.

Fa 4 anys iVall -que ocupava l'alcaldia amb Lurdes Prims- va obtenir 300 vots, 4 menys que MxV-ERC.

Per la seva banda, les dues forces del govern (MxV-ERC i CiU) volen treure rèdits de la seva gestió dels darrers anys. Tant l'actual alcalde republicà David Ricart com la primera tinenta d'alcaldia, Mariluz Muñoz, repeteixen com a candidats.

ERC ha guanyat els comicis de 2007 i 2011 amb 5 i 3 regidors respectivament. Pel que fa a CiU ha passat dels 4 edils del 2003 -amb Maria Cabot- als 3 de 2007 i 2011 un cop separats d'iVall que va presentar candidatures en solitari.

A la llista de MxV-ERC repeteixen en les primeres posicions els actuals regidors Josep Sagarra i Josep M. Garcia. A continuació s'hi troben Mònica Fernández i Helena Masanas. La darrera suplent de la candidatura és l'exalcaldessa i exdiputada Violant Mascaró.

En quant a Convergència i Unió, Mariluz Muñoz estarà acompanyada dels actuals regidors Cesar Andreu Cabot i Eduard Benasques. La llista la continuen Carlos Lara i Aleyda Montserrat Abellan. L'exalcaldessa Maria Cabot és la primera suplent.

La resta de candidatures a Vallromanes són les d'ICV-EUiA amb Manel Debés com a candidat (actual regidor), Solidaritat per la Independència amb Olga Solé com a cap de llista i el conegut Uriel Bertran a l'11è lloc, Gent de Vallromanes amb David Carrillo com a alcaldable (ex candidat d'ICV el 2011 i actual regidor no adscrit) i Jorge Rusiñol del Partit Popular.

Rusiñol és l'excoordinador de la plataforma Societat Civil Catalana del Vallès Oriental, contrària a la independència de Catalunya.

Share