Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Crida per Mollet demana un procés participatiu per configurar un possible canvi de govern a l'Ajuntament

El procés constaria d'un debat obert -que es faria el 8 o 9 de juny- on les tres formacions plasmarien les seves raons i presentarien les seves condicions de pacte.

L'assemblea de La Crida per Mollet, reunida aquest dimecres, ha emplaçat a Canviem Mollet, Ara Mollet ERC-MES i CiU Mollet, a participar d'un procés participatiu ciutadà per poder configurar un possible canvi de govern a l'Ajuntament on els socialistes governen des de 1987.

Fonts de la Crida han explicat que el procés constaria d'un debat obert i d'una consulta popular, on les condicions per formar govern de cadascuna de les forces polítiques, que "hauria de ser refrendada per la gent".

Alhora la Crida vol mantenir una trobada amb l'ANC de Mollet després que aquest moviment ciutadà hagi emès un comunicat on insten als tres partits a fer coalició de govern.

La proposta de la Crida per Mollet es basa en el concepte del Dret a Decidir. Per això apel·len a que sigui la ciutadania la que decideixi la sortida a "aquest embús de partits donant-li veu i poder. Creiem que cal traslladar la presa de decisions al poble, enriquint la democràcia anant més enllà del dret a vot cada 4 anys. El que proposem es basa en que a menys de dues setmanes de les eleccions la ciutadania torni a prendre la paraula i sentenciï quin ha de ser el futur govern de Mollet".

El procés del Pacte amb el poble de Mollet proposat per la Crida arrenca amb la decisió de les tres forces (Canviem Mollet, Ara Mollet i CiU) de sumar-se a la proposta i d'acordar un pacte sense condicions "atenent a que serà la ciutadania la que determinarà les característiques del pacte que propiciarà, o no, un canvi de govern a la ciutat".

La Crida demana la celebració entre dilluns 8 i dimarts 9 de juny d'un debat obert amb la ciutadania en el que es posin sobre la taula les voluntats, els condicionants i les preferències de cadascú i s’acordi sotmetre a consulta popular la decisió final.

La proposta demana que cadascuna de les forces polítiques interpel·lades presentarà una sola condició que posa a la formació d’un govern de canvi a l’Ajuntament de Mollet: "Aquesta condició esdevindrà una pregunta que ha de ser resposta a través de dues opcions, ja sigui amb SÍ o NO, com amb la una tria entre dues propostes", assenyalen des de la Crida.

Abans del dissabte 13 de juny es celebraria un Multireferèndum on tota la ciutadania de Mollet interessada podria participar en la tria de cadascun dels condicionants plasmats en pregunta. Per últim, durant el ple del 13 de juny les tres formacions, recolzades per la ciutadania, portarien l’acord plasmant-ho en la constitució d’un nou govern.

Share