Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Marc Candela (ERC) serà el nou alcalde de Martorelles gràcies a un pacte entre les forces d'esquerra del municipi

Aquest dimecres es farà públic l'acord de govern entre ERC, PSC, Més Acció per Martorelles i ICV-EUiA.

Marc Candela, d'Esquerra Republicana de Catalunya, es convertirà a partir del pròxim dissabte 13 de juny en el nou alcalde de Martorelles en substitució de Romuald Velasco que ocupava el càrrec des del 2009. Candela encapçalarà un nou govern a l'Ajuntament que estarà integrat per 6 regidors de 4 forces polítiques d'esquerres: ERC, PSC, Més Acció per Martorelles i ICV-EUiA.

A l'oposició hi haurà 5 representants, 3 del partit independent Units per Martorelles i 2 de CiU.

L'acord de govern, fruit de les converses mantingudes en els darrers dies a Martorelles, es farà públic aquest dimecres 10 de juny, a les 18 hores, en una roda de premsa al pati de la masia de Can Carrencà.

Experiència al Govern Local entre 2011 i 2015

Candela, tercer tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Joventut entre 2011 i 2015, ha estat el guanyador destacat de les darreres eleccions municipals a Martorelles. ERC ha passat de 184 vots (7,89%) assolits fa 4 anys i un regidor a 610 sufragis (27,28%) i 3 regidors. A més els republicans s'han quedat a molt poc del quart representant al plenari.

A més d'ERC, l'altra força política que ha incrementat el nombre de vots ha estat el PSC que ha mantingut el seu regidor però ha passat de 236 a 285 vots.

Els restants partits han perdut suports, UxM passa de 4 a 3 regidors i es deixa pel camí gairebé 200 vots (648 el 2011 a 458 el 2015), CiU ha perdut 196 vots (i ha passat de tenir 3 regidors el 2011 a 2 el 2015).

Més Acció i ICV-EUiA mantenen el seu representant a l'Ajuntament de Martorelles però amb menys vots. Així MAPM passa de 260 a 186 vots i ICV-EUiA de 233 a 175 suports.

El nou govern de Martorelles serà format, sinó hi ha cap novetat, per Marc Candela (alcalde) i pels regidors Joan Marc Flores i Gerard Magriña (ERC), Assumpta Pastor (PSC), Octavi Mill (Més Accií) i Juan Francisco Garcia Caba (ICV-EUiA).

Share