Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

David Ricart, reelegit com alcalde de Vallromanes gràcies al pacte entre MxV-ERC i CiU

Ricart ha rebut 7 vots dels 11 regidors del plenari mentre que iVall ha presentat Jordi Alburquerque i Gent de Vallromanes, David Carrillo.

L’acte de constitució del nou Ajuntament de Vallromanes, celebrat dissabte al migdia, va servir per nomenar  David Ricart (MxV-ERC) com a alcalde per a tot el mandat 2015-2019. L’elecció s’ha fet amb el sistema de votació de mà alçada, en què els regidors han votat els candidats de 3 de les 4 formacions polítiques que van obtenir representació a l’Ajuntament en els comicis del 24 de maig.

MxV-ERC va presentar com a candidat David Ricart; iVall, Jordi Alburquerque i Gent de Vallromanes, David Carrillo. CiU no va presentar cap candidat fruit de l’acord de govern entre MxV-ERC i CiU. David Ricart va ser escollit alcalde en obtenir 7 vots (MxV-ERC i CiU) dels 11 regidors (la majoria absoluta se situa en 6).Prèviament, els 11 regidors que formaran part del Ple en aquest mandat, fruit dels resultats de les eleccions municipals, van prendre possessió del càrrec. Els 11 regidors són:

-MxV-ERC: David Ricart, Josep Sagarra, Josep Maria Garcia, Mònica Fernández i Helena Masanas

-CiU: Mariluz Muñoz i Cèsar Andreu

-iVall: Jordi Alburquerque i Joan Gimferrer

-Gent de Vallromanes: David Carrillo i Antonio Hernández

Trajectòria a l'Ajuntament

David Ricart és regidor de l’Ajuntament de Vallromanes des del 2007. El juny del 2012 va entrar al Govern, després que prosperés una moció de censura de MxV-ERC i CiU contra l’exalcaldessa Lurdes Prims (iVall).

David Ricart va dirigir les regidories d’Hisenda, Urbanisme i Comunicació i Participació ciutadana fins al desembre del 2013, quan Mariluz Muñoz va renunciar al càrrec d’alcaldessa en compliment de l’acord de Govern entre CiU i MxV-ERC, rubricat el juny del 2012, que establia que Mariluz Muñoz seria l’alcaldessa fins al desembre del 2013.

Des de llavors, David Ricart ha estat l’alcalde i responsable de Governació i Comunicació i Participació. El passat 5 de juny, MxV-ERC i CiU van signar un preacord per reeditar el pacte de Govern i divendres 12 de juny, van rubricar el programa de Govern per al mandat 2015-2019.

D'altra banda, David Ricart també ha estat regidor de Participació ciutadana i joventut a l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Coordinador Territorial a Barcelona de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Conseller Comarcal de joventut al Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Fotografia: Artur de Alba /Amics de la Fotografia de Vallromanes

Share